Ruip Katica a Magyar Nemzeti Balettintézet növendéke februárban a neves berlini Tanzolymp aranyérmét hozta haza. Az élet persze nem áll meg, csak egy pillanatra, amikor példaképével, Felméry Lilivel táncolhat. Katicával az Opera Caféban készült riport.

Ruip Katica balerina és Radina Dace balettmester a berlini színpadon Forrás: Radina Dace

 

Katica munkabírása lenyűgöző, nagyon könnyű vele egyről a kettőre jutni, addig gyakorol egy-egy új vasriációt, amíg ki nem tökéletesíti – mondja a fiatal tehetségről a riportban Radina Dace mesternő. A 12 éves balerina most ötödikes, a rengeteg művészi munka mellett kitűnő tanuló. Életének nagy részét azonban a felkészülés és a szereplés teszi ki.

Az Opera Café stábja meglepetéssel készült, Felméry Lili balettművészt, a Magyar Nemzeti Balett együttesének magántáncosnőjét hívta el egy próbára, hiszen ő is a Tanzolymp egyik aranyérmese volt néhány évvel ezelőtt. 

Ruip Katica A rosszul őrzött lányból Lisa szólójával és a Párizs lángjai női variációjával vett részt a megmérettetésen. Ezek közül az utóbbi, frissen betanult és a felnőttekével megegyező variáció hozta meg az elismerést számára. Az 1. hely és a zárógálán való szereplés mellett Katica egyhetes ösztöndíjat nyert Svájcba, a Zürichi Táncakadémia egyik mesterkurzusára is.