Októberben mutatja be Kulcsár Noémi Tellabor formációja a Silver Swan című darabot. Mit mond nekünk ma Csajkovszkij talán legismertebb balettja, A hattyúk tava?

Kulcsár Noémi Tellabor

Fotó innen.

 

A SILVER SWAN egy szerelmét kereső fiatalemberről szól, akinek útja tiltások, árnyak és ismeretlen vágyak labirintusán át vezet. Valami rendre közé és kiválasztottja közé áll – és ami elválasztja őt szerelmétől, az egyszerre félelmetes és csábító.

Kulcsár Noémi szereti a klasszikusokat, koreografált már Szentivánéji álmot és dolgozott a Magyar Nemzeti Operaházban, de számos balett vizsgakoncertet is köszönhetnek neki a pályakezdő tehetségek. A Tellabor – balett és vizuális műhely – keretein belül már 2012 óta készíti lenyűgözően izgalmas darabjait. 

Ezúttal pedig A hattyúk tavának alapkérdéseit feszegeti: három táncos izgalmas, kísérleti össztáncán, valamint egy nagyon is mai történeten keresztül keresi a kapcsolatot Csajkovszkij A hattyúk tava című klasszikusával, a balettirodalom talán legismertebb darabjával.

Az összművészeti előadásban találkozik tánc, vetítés, zene, film és árnyjáték - a SILVER SWAN ezért egyszerre újraértelmezés, kommentár és megrázó párbeszéd múlt és jelen között - ígéri a színlap.

Bemutatója 2020. október 21-én a Nemzeti Táncszínház kistermében lesz.