Februárban egy fiatal, belga társulat táncelőadását mutatja be a Trafó. A koreográfia 2020-ban elnyerte a Maeterlinck-díjat is, amelyet belga kritikusok ítélnek oda évről évre az évad legkiemelkedőbb táncelőadásának.

Leslie Mannès Thomas Turine Vincent Lemaître

Fotó: Hichem Dahes/ Trafó

 

A Forces egy futurisztikus, magával ragadó rituálé, amelyben három nőalak kalauzol minket az elemi és technikai erők forgószelébe. Az állandó változásban lévő test és a végtelen életenergia örömünnepe.

Leslie Mannès koreográfus és táncos, Thomas Turine zeneszerző és zenész, valamint Vincent Lemaître fénytervező egy olyan hipnotikus, állandó feszültséggel átitatott előadást hoztak létre, ami lassan bontakozik ki a sötétben. Három nőalak küzd a térrel és az egyre erősödő hipnotikus zenével – meghatározhatatlan erők hatása alatt küzdenek együtt az örvényben. Táncuk egy vad és felszabadító modern rituálévá csúcsosodik ki - írja az előadásról a Trafó.

A három alkotó teljes szimbiózisának folyamata különleges élményt eredményez:

A belső erő az az erő, amely alulról, a sötétségből, a földből jön. Az erő, amely a vérünkből, az életünkből és az élet iránti szenvedélyes vágyunkból fakad. Az érzés-, gyógyítás-, szeretet-, alkotás-, jövőformálás-, társadalmi struktúrákon való változtatás -ereje.