Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Háború helyett szex

Testszínekkel csatázó fekete-fehérek, embernagyságú zongorabillentyűkből álló mozgékony díszlet, néptáncos indulatcsírákkal vegyülő, de törzsi kultúrát is idéző ösztönvilág - Bozsik Yvette legújabb darabja, a Préda a háborúk és a harcosok világába vezet. Bár az előadást a színlap szerint Mars isten kultusza és a rituális áldozatok világa inspirálta, az élmények alapján Bozsik sokkal inkább a férfit és nőt állandóan egymás ellen és egymáshoz feszítő erőket vizsgálja.

kommentek: 1

Tovább olvasom

Bozsik 45

Fotó: revizoronline.hu

A legfelkavaróbb, legismertebb, ugyanakkor legmegosztóbb kortárs táncművész és koreográfus, Bozsik Yvette 45 éves. Alig múlt 16, mikor elkezdte szétfeszíteni a magyar tánckultúra kereteit és a Természetes Vészek Kollektíva élén megmutatta, milyen a nyolcvanas éveke avantgarde-ja a táncban. Megkérdőjelezhetetlenül sikeres alkotó, miközben darabjai finoman szólva sem kiegyensúlyozott színvonalon készülnek. Egészen a Trafó-fiaskóig nem voltak körülötte különösebb botrányok - csak a szakmában okozott felfordulást. Egyszerre nyers újító és nagy követő - s e kettőnek olyan elegye, ami kitörölhetetlenné teszi nevét a magyar kultúrából.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Anya, te verve vagy jó!

Minden ötödik. Minden ötödik nő él vagy élt olyan kapcsolatban, melyben a férje, élettársa bántalmazta. A nők elleni erőszak lehet szóbeli, lehet lelki és fizikai. Lehet gazdasági. A nők ellen elkövetett fizikai erőszakot lelki és szóbeli erőszak, gyakran gazdasági erőszak is kíséri. Minden ötödik órában - Bozsik Yvette elszalasztott lehetősége arra, hogy megmutassa, hol élünk valójában. Ott, ahol élünk, még mindig belefér egy-két pofon az házasságba, hogy ott, ahol élünk, nőt verni nem szégyen, hanem természetes állapot, gyereket fenyíteni meg sem kérdőjelezhető nevelési módszer, erről beszélni pedig tilos. Bozsik Yvette érzékenyen választott egy bonyolult és fontos problémát, de sem feldolgoznia, sem megértenie nem sikerült.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Idén április 19-én indul és tíz napon át tart a Budapest Táncfesztivál. Házigazda a Nemzeti Táncszínház, de mint minden évben, nem csak a várban, hanem a Müpában is lesznek előadások. Például az év legnagyobb táncünnepének gálaestje, április 29-én. Könnyen táncmérgezést kaphatunk, úgyhogy segítünk válogatni.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tibornak szeretettel

Egy sikerdarab és két bemutató, avagy egy mese, három kísérletező táncetűd és egy eltéveszthetetlen Artus-nyelven íródott emberkereső - ez vár a hétvégén a fővárosi táncnéző közönségre a MU Színházban, a Trafóban és a Nemzeti Táncszínházban.

kommentek: 0

Tovább olvasom
«
123

HTML

Legfrissebb bejegyzések