Rich Man's Frug című koreográfia újra látható – ezúttal viszont barbie babák táncolják. 

 

Warren Wright nem táncművész, nem koreográfus, sőt gyerekkorában soha eszébe sem jutott, hogy kölcsönvegye a lánytestvére barbie babáit. Most mégis olyat alkotott, amire a táncszaklapok is felfigyeltek: Bob Foss egyik legismertebb koreográfiáját "táncoltatta" el babákkal. 

De ki is volt Bob Foss?

Élj úgy, mintha ez lenne az utolsó napod, dolgozz úgy, mintha nem lenne szükséged a pénzre, és táncolj úgy, mintha senki sem látna –

ezt a mondatot neki tulajdonítják. Foss így tett. így élt: 13 évesen már ismert előadónak számított Chicagóban, de a történelem közbeszólt és a tehetséges fiú a színpad után amerikai katonák között találta magát a Csendes-óceán partjainál. A háború véget ért, ő pedig New Yorkba költözött. A kitartó munka meghozta gyümölcsét: az 50-es évektől kezdve számos Tony-díjjal ismerték el alkotásait és olyan musicaleket állított színpadra, mint a Pippin, a Pajama Game, a Damn Yankees, a How to Succeed in Business Without Trying. Két legismertebb darabja itthon a Sweet Charity és Chicago – utóbbinak Foss volt az egyik szövegírója is.

Miért éppen barbie babák?

Warren Wright a kétezres évek elején kezdte el gyűjteni a vintage barbie babákat, szerinte ezek a "klasszikusan" az amerikai kultúra termékei. A babák után jöttek a kosztümök, és a színház. 

Innen már csak egy kis ugrás a Broadway. És az eredmény valóban lenyűgöző.

 

(Forrás: DanceMagazine)