Kylli Sparre képei képzőművészeti alkotások, valóságos fényfestmények. Az észt fotográfus előszeretettel keres táncművészeket múzsának, és képes arra, amire csak kevesen, egyszerre mutatja meg az erőt és a légiességet. 

kylli sparre

 

Nagyon ritkán indulok el egy meghatározott ötletből. Persze van valamiféle elképzelésem, de mindig igyekszem megtalálni a "váratlant", és e köré építeni a képet –

mondta Kylli Sparre a My Modern Met-nek adott interjújában. A fotográfus ezért folyamatosan kísérletezik a különféle technikákkal. Sparre maga is komolyan táncolt, ezért keresi a tánchoz, mozgáshoz kötődő témákat.  

A munkámban szeretnék a felszín alá látni, meghallani a kimondatlan szavakat, tanulmányozni az emberek és a környezetük valódi kapcsolatát. Gyakran foglalkozom emiatt testekkel és mozdulatokkal. Olyan történetet mesélek el, amelyben a tárgy és a környezet összefügg, teljes egységet alkot. Még ha teátrálisnak vagy szürreálisnak is tűnnek a képeim, mind mély gondolatok, megfigyelések és valós tapasztalatok szülöttei.

kylli sparre