Számos orosz művész, sportoló, kulturális közéleti szereplő mellett az Orosz Balett Színház is szolidaritását fejezte ki az ukrán néppel. 

Russian Ballet Theater

Forrás: RBT Facebook oldala

 

Február 25-i előadásukat a békének szentelték:

A ma esti előadás a durhami Carolina Színházban nagyon sok ok miatt volt érzelmekkel telített. Nehéz könnyekkel a szemünkben táncolni. Hálásak vagyunk a színháznak és a közönségünknek, hogy közvetítik az üzenetünket.

Az orosz együttes a kulturális sokszínűségre és a különböző nemzetek összetartozására hívja fel a figyelmet és hirdeti a népek közötti békét - írta meg a fidelio.hu is. 

A 2015-ben alakult balettszínház az orosz balett hagyományaira építve hozza létre előadásait, melyek a világ számos pontján láthatóak – 2020-ban például egy nagyszabású amerikai turnét is szerveztek, akkor A hattyúk tavát és a Diótörőt láthatta a közönség. Táncosaik között egyaránt dolgoznak fehérorosz, örmény, szlovén, japán, orosz és ukrán művészek.

Különböző országokban születtünk és nőttünk fel. A balett a szenvedélyünk és a hivatásunk. Ez összehoz minket a színpadon. A békéért táncolunk

– írták Facebook-oldalukon, reagálva az ukrán-orosz háborúra.