Nyolcadik alkalommal ünnepeljük a balett nemzetközi napját. A média gyönyörű táncfotókkal, videókkal és interjúkkal, a társulatok kulisszatitkokkal és izgalmas videókkal teszi széppé számunkra, balettimádók számára ezt a napot. Most olyan pillanatoknak is részesei lehetünk, amiket egyébként elrejt előlünk a próbatermek világa.

A diótörő/ Magyar Állami Operaház

 

Az Operaház első mai Insta-videójában például megmutatja, hogyan telik el a nap első része a Magyar Nemzeti Balett táncművészei számára, mi történik a reggelitől az első professzionális mozdulatig.  

Az első videóban azt láthatjuk, hogy történik a test karbantartása a délelőtti gyakorlatokig. Később megpillanthatjuk a balett-terem fényeit, a próbát, majd délután az előadás előtti pillanatokat is követhetjük!

A The Guardian táncfotósa, Tristam Kenton például 20 kedvenc ugrását válogatta össze a mai nap alkalmából. A legnevesebb együttesek művészeit láthatjuk képein, fantasztikus pillanatokban.

Marianela Núñez a Serenade c. darabban, a Royal Ballet táncosaként

Az idei rendezvény házigazdája az Ausztrál Balett, a Bolsoj Balett és a Királyi Balett, hat kontinens több mint 50 táncegyüttesének stúdiójába vezeti a nézőket. Ezek az élő közvetítések betekintést adnak majd a gyakorlatokba, próbákba, de egész nap érkeznek majd az interjúk a világ sztártáncosaival is.

Mi is követni fogjuk a legérdekesebb tartalmakat.

Addig pedig íme a gyönyörű trailer!