Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nézőpontot váltani nem könnyű. A véleményünk, a kimondott szavaink, sőt az előítéleteink is segítenek minket abban, hogy eligazodjunk, hogy kiszámíthatóvá tegyük a világot önmagunk és mások számára. Ugyanezek a mondatok viszont gátolhatnak is abban, hogy megtaláljuk az utat a másik emberhez, hogy változzunk és fejlődjünk. Ezt ismerte fel Dana Caspersen, aki koreográfusi tapasztalatát hívta segítségül és egy egészen új, nonverbális konfliktuskezelő módszertant dolgozott ki.

dana caspersen william forsythe

Caspersen projektje: The Exchange. Fotó: Almut Elhardt

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ebben a darabban minden táncos eljut a saját fizikai határáig, sőt, kénytelen felismerni és meghaladni ezt a határt. Mindenki ugyanazon az irdatlan nehéz folyamaton megy át, ami a frusztrációtól egészen a boldog elégedettségig, a büszkeségig tart - mondja Ágnes Noltenius, A tökéletesség szédítő ereje című darab betanító balettmestere. Nolteniust mostani munkáján kívül arról is kérdeztük, hogy miért választotta William Forsythe-ot harminc évvel ezelőtt, és miért dolgozik még mindig vele.

a tökéletesség szédítő ereje forsythe

kommentek: 0

Tovább olvasom

Három formabontó koreográfus, három réges régen várt darab - ez lesz a Triple Dance, a Magyar Nemzeti Balett októberi premierje a MÜPA színpadán. A 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül a táncrajongók a különleges belga Peeping Tom társulatnak és egy Recirquel produkciónak is örülhetnek.

triple dance inger eyal forsythe

Fotó forrása: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML