Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Milyen a világ férfiak nélkül? Vagy már most férfiak nélkül éljük a világunkat? És a férfiak, ők is férfiak társasága nélkül élnek? Egy feminista koreográfus, Anspaugh legújabb darabjában a maszkulinitás minőségeinek megértéséhez keresi a kulcsot.

kommentek: 2

Tovább olvasom

Erősebb addikció a szerelem a drognál? Meg tudod menteni a másikat a saját démonjaitól? Vagy nincs más út, csak a kiüresedésé? Erről szól a Medicine. És pontosabban beszél mozdulatokkal, mintha szavakkal tenné.

Tamara Marthe és Zack Benitez/ Fotó a táncfilmből

kommentek: 1

Tovább olvasom

Medúzák hipnózisban

Egy táncelőadás, amit planktonokra, tengeri élőlényekre, fákra és űrbéli létezőkre írt az alkotó. 21 táncos, a természet hangjai, hipnotikus atmoszféra. Rózsavölgyi Zsuzsa koreográfust kérdeztük az új darab, a Medúza premierje előtt. A szereplők mind az egyik legrangosabb tánciskola, a Salzburg Experimental Academy of Dance diákjai. Az előadás alapgondolata, hogy hogyan fejleszthetjük kötődésünket és együttérzésünket más élőlényekkel ezen a bolygón.

Fotó: Rózsavölgyi Zsuzsa/ BASCNYC

kommentek: 0

Tovább olvasom

Két hónappal a premier előtt a sajtó képviselői már beosonhattak a készülő Billy Elliot című musical színfalai mögé. A készítők elmesélték, hogy milyen lesz a díszlet, hogyan néznek majd ki a jelmezek, sőt, a színészek néhány részletet is bemutattak a darabból. A Billy Elliot július 29-étől az Operaházban látható, a hármas szereposztásban többek közt Stohl András, Gallusz Nikolett és Csákányi Eszter is színpadra lép. De a főszerep persze a gyerekeké.

Fotó: Pályi Zsófia

kommentek: 0

Tovább olvasom

Digital Projection Mapping. Azaz videó mapping. Vagyis a térben manipulált valóság, a tökéletesen kidolgozott illúzió élménye. A Pixel nem más, mint egy olyan show, amiben valódi táncosok reagálnak a virtuális valóságra, lenyűgöző kreativitással.

Pixel - extraits from Adrien M / Claire B on Vimeo.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML