Erősebb addikció a szerelem  a drognál? Meg tudod menteni a másikat a saját démonjaitól? Vagy nincs más út, csak a kiüresedésé? Erről szól a Medicine. És pontosabban beszél mozdulatokkal, mintha szavakkal tenné.

Tamara Marthe és Zack Benitez/ Fotó a táncfilmből

 

Szívszorító balett a szerelemről, szeretetről és a reménytelenségről: mileyn érzések, vágyak, félelmek kavarognak abban, aki egy drogfüggőbe szerelmes? Képes-e, meg tudja-e menteni a másikat, vagy felemelkedés helyett lezuhan ő is?

A koreográfia alapötlete Zack Benitez táncos-koreográfus fejéből pattant ki, ő kereste meg a sztorival a Carlos et Marcus csapatát. Néhány nap alatt rakták össze ezt a kisfilmet Tamara Marthe-tal, akit egész Franciaország énekesként - nem pedig táncművészként - ismer. Így viszont kiderül legalább, hogy Shy'm éppolyan fantasztikusan természetes mozgásban mint hangban. 

A témát feldolgozó táncfilmben nemcsak a hangulat, az alkotók nyitottsága, de a világítás is különös. Köszönhetően a felhős időnek és a párizsi áruház hatalmas piszkos ablakainak, csak természetes fénnyel dolgoztak az alkotók.

És íme a válasz a kérdésre.