A legvörösebb vörös

"A legvörösebb vörös, a leghatalmasabb nagyság...még a Bolsoj is csak Legónak tűnik ezek után" - írta a Magyar Nemzeti Balett egyik sztárja, Karina Sarkissova saját Instagramján a New York-i turné után.

Don Quijote/Magyar Állami Operaház


kommentek: 0

Tovább olvasom

A Suspiria (Sóhajok) című horrorfilm 2018-as verziójában Tilda Swinton és Dakota Johnson alakít hátborzongatóan nagyszerűt a nyugat-berlini táncegyüttes igazgatónőjének és az éppen megérkező amerikai fiatal táncosnőnek a szerepében. A film koreográfusával a DanceMagazine készített interjút.

halloween tilda swinton dakota johnson suspiria

Fotó: Eric Francisco

kommentek: 1

Tovább olvasom

Zágráb, Budapest, New York és persze az "Operát az Operából!" címet viselő turné, ami a vidéki városokba viszi el az operaházi társulatot - ismét sűrű a szezonkezdés a Magyar Nemzeti Balettben. Solymosi Tamás balettigazgatót kérdeztük premierről, változásokról és tervekről.

Fotó innen.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Távol a közeli hozzátartozóktól, egyre távolabb már a gyermeknek lenni lehetőségétől, szülőként - apaként és anyaként - látni a világot: a Peeping Tom egy minden érzéket megdolgoztató, néha zavarbaejtően a megszokotton túli világot, az Anyát (Moeder) hozta el a Trafóba.

peeping tom moeder trilógia trafó

Fotó: Moeder, © Virginia Rota, Peeping Tom

kommentek: 0

Tovább olvasom

És miért fontos ez egyáltalán? Azért, mert - bár igen ritkán írunk színházakról színházi előadások helyett - húsz évvel ezelőtt ezen az estén a hazai kortárs tánc és kortárs művészet életének egyik legfontosabb otthona nyitotta meg kapuit a Liliom utcában. Isten éltessen, Trafó!

Forrás: Trafó Facebook-oldala

kommentek: 0

Tovább olvasom