1946, Gilda. 1953, Szőkék előnyben. 1959, Van, aki forrón szereti. Ha ezt a három filmet láttad, akkor már - bár lehet, hogy nem tudsz róla, de - felismered Jack Cole munkáját. A koreográfusét, aki nélkül Marilyn Monroe sem vált volna világhírű színésznővé.

Jack Cole és Marilyn Monroe a Let's Make Love (Szeressünk!) című film forgatásán (1960)

kommentek: 0

Tovább olvasom

2017-ben az Anyegint láthatták először az Operaház színpadán a balettrajongók, az utolsó előadást, a Diótörőt pedig már az Erkel Színházban élvezhetik Szilveszter estéjén. Milyen volt a Magyar Nemzeti Balett 2017-es éve?

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mielőtt végképp búcsút vennénk 2017-től, még álljunk meg egy percre gyönyörködni! Melika Dez fotóiban megmutatkozik a tánc különleges eleganciája és természetes harmóniája.

Fotó: Melika Dez

kommentek: 1

Tovább olvasom

Már tavaly márciusban kiderült, hogy a Disney 2018-ban mutatja be A diótörő és az egérkirály filmre írt verzióját, de a teasert csak most dobták piacra. Eddig találgathattunk, hogy a legkedvesebb meséinket egész estés szuperprodukciókká alakító álomgyár vajon teret ad-e a balettnek is, most már biztosak lehetünk benne. A garancia pedig Misty Copeland és Szergej Polunyin.

Misty Copeland/ C:Gregg Delman

kommentek: 0

Tovább olvasom

Szerelem az Operaházban

Évek óta ismerik egymást, mégis csak egy Diótörő hozta össze őket néhány éve. Felméry Lili és Balázsi Gergő Ármin most nem a balettről, hanem szerelmük kibontakozásáról mesélt az Opera Cafénak.

Fotó: Andráska Krisztián EC: V.évfolyam 4.szám forrás:http://eskuvoclassic.hu/eskuvoi-sminkest-keresel-megmutatjuk-hogy-kire-biznank-a-menyasszonyokat-iii-resz/

kommentek: 0

Tovább olvasom