Minden legendának van egy sötét oldala - állítja a Diótörő és a négy birodalom előzetese. A világ megmentése nyilván garantált, de nem mindegy, hogyan. A hollywoodi verzió premierje november másodikán volt Amerikában, de a héten már a hazi mozik is játsszák. Ha Diótörő és Hollywood, akkor pedig Misty Copeland kihagyhatatlan.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A kis házikókban idén is mézeskalács, sült gesztenye, forralt bor és forró tea kapható majd, ahogy minden tradicionális karácsonyi vásárban. A Diótörő-fesztiválon azonban az Operaház művészei szolgálják fel mindezt a vendégeknek, miközben zenével és tánccal is szórakoztatják az Erkel Színház előtti tér látogatóit.

2013-ban így nyílt meg a fesztivál.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Idén novemberben megjelentek végre az első barna spicc cipők. Távolról nézve talán kérdéses lehet a tény hírértéke, a balett világát ismerve azonban egyértelmű, hogy ez a pillanat korszakváltást jelent. Sokan küzdöttek és küzdenek ma is azért, hogy evidens legyen a színes bőrű táncosok elismertsége, és úgy tűnik, harcuk sikerrel zárult.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Egyikünk meztelen, a másikunkon ruha van. Klasszikus motívum, Yoko Ono és John Lennon kettőse idéződik fel a Rolling Stone címlapjáról évtizedekkel ezelőttről. Valaki kitárja magát, védtelen lesz, míg a másik nem vállalja ezt a rizikót. De hogy valójában ki a védtelen, az nem is annyira egyértelmű. A zseniális ausztrál koreográfus, Lucy Guerin társulata most itt van a Trafóban és feltár egy ilyen dinamikát. A Split november 23-án és 24-én látható.

trafó

Fotó innen.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A mozdulatművészet egy olyan holisztikus magyar művészeti és filozófiai rendszer, ami máig érezteti szemléletformáló hatását a modern táncban. A mozdulatművészet "lerázta" magáról a zárt formákat és újra felfedezte a szabad testet. December 11-én a Műcsarnokban végre mindent megtudhatunk Lábán Rudolfról, előtte pedig megnézhetjük a Rejtett történetek című kiállítást is.

mozdulatművészet műcsarnok

Fotó: Fenyves Márk

kommentek: 0

Tovább olvasom