Premier előtt Budapesten

Április 2-án Budapesten vetítik a Rudolf Nurejev életéről szóló nagyjátékfilmet, ami praktikusan azt jelenti, hogy még a New York-i premier előtt láthatják a magyar nézők.

CREDIT: COURTESY OF HANWAY

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ruip Katica a Magyar Nemzeti Balettintézet növendéke februárban a neves berlini Tanzolymp aranyérmét hozta haza. Az élet persze nem áll meg, csak egy pillanatra, amikor példaképével, Felméry Lilivel táncolhat. Katicával az Opera Caféban készült riport.

Ruip Katica balerina és Radina Dace balettmester a berlini színpadon Forrás: Radina Dace

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mi a klasszikus balettek titka? Miért időtálló A bahcsiszeráji szökőkút, a Giselle, miért megunhatatlan A diótörő? Van jó recept és elég követni? Pongor Ildikó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművészt, a Magyar Nemzeti Balett együttesének balettmesterét kérdeztük.

Pongor Ildikó A bahcsiszeráji szökőkút c. darabban Forrás: Operaház Archívuma

kommentek: 0

Tovább olvasom

Oh, my God!

OMG! A 20. századi balett két meghatározó egyéniségének három koreográfiáját láthatja a magyar közönség március végén az Erkel Színházban. Az OMG est premiert is tartogat: Balanchine Sylvia Pas de Deux-jét. Solymosi Tamás balettigazgatót kérdeztük.

omg balanchine

kommentek: 0

Tovább olvasom

A klasszikus balettirodalom darabjaira ma ugyanúgy kíváncsi a közönség, mint néhány évtizeddel ezelőtt, az Erkel széksorai megteltek minden Giselle előadáson, és A bahcsiszeráji szökőkútra sem könnyű jegyet venni. Dózsa Imre balettmester szerint ez a rajongás nem szűnik meg soha, mert "mindig szükség lesz erre a gyönyörűségre, erre az érzelmi töltöttségre, erre a tökéletességre, amit a klasszika ad". Interjú

Dózsa Imre a Giselle c. darabban Albert szerepében/ Forrás: az Operaház Archívuma

kommentek: 0

Tovább olvasom