Szigorú napirend, kemény munka - ez Pap Adrienn sikerének titka. A székesfehérvári álmodozó kislány ma már a Magyar Nemzeti Balett egyik legígéretesebb magántáncosa. AZ Opera Café portréfilmjéből kiderül, hogyan sikerült bejárnia ezt a hosszú utat.

Fotó: Pitrolffy Zoltán/ Ridikül Magazin

kommentek: 0

Tovább olvasom

Igen, a férfiak is!

Szenvednek néha a testük miatt. Pláne a táncművészek. Róluk ráadásul sokkal kevesebb szót is ejtünk, mint női sorstársaikról, akik nap mint nap küzdenek a tökéletes "balett testért". Charlie Hodges most megtörte a hallgatást és egy TED előadáson elárulta, ő mit szégyellt a sajátján. Történetét a Dance Magazine írta meg.

Fotó: Ryan Orange

kommentek: 0

Tovább olvasom

1904. január 22-én született a balett megújítója, az amerikai balett "atyja", a New York City Ballet együttesének alapítója, George Balanchine. Azon a napon, 114 évvel ezelőtt egyébként még nem így hívták: minden idők egyik legtehetségesebb koreográfusa Giorgi Melitonovich Balanchivadze néven látta meg a napvilágot.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Táncolsz vagy elsüllyedsz

Rövidfilm egy depresszióval küzdő nőről, aki vagy elkezd úszni vagy elsüllyed. Az érzelmi töltöttség mellett a tökéletes vizuális hatás is adott: a gyönyörű Francesca Hayward kelti életre az észak-ír festő, Ian Cumberland egy alkotását.

Fotó: Francesca Hayward a "Sink or Swim" című koreográfiában

kommentek: 0

Tovább olvasom

LOL: mindenki kedvence

Vérpezsdító tangó, kesernyés humor és egy csöppnyi melankólia - a LOL balett-est mindenkit megérint, mindenki megindít, mindenkivel meg tudja szerettetni a modern balettet. Az, hogy Solymosi Tamás balettigazgató miért büszke az együttesre, kiderül a videóból.

Fotó: Berecz Valter, Nagy Attila, Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom