Egyazon napon nyitja meg kapuit a Nemzeti Táncszínház épülete és kezdődik el a Budapest Táncfesztivál. Február 15-én egy zártkörű gálával indul el a két hétig tartó fesztivál, az első budapesti premier, a Győri Balett produkciója szombat este látható majd.

Fotó: Magyar Nemzeti Balett/ Turning Point

kommentek: 0

Tovább olvasom

Polunyin magyarázkodik

Meddig terjed egy művész társadalmi felelőssége, és korlátozhatja-e ez a felelősség a szabadságát? Milyen üzenete van annak, ha egy világhírű táncművész magára tetováltatja Putyin képmását? Hol húzódik a határ az őrület és a zsenialitás között? Szergej Polunyin sosem volt szabálykövető jófiú, most azonban lehet, hogy átlépte a határt.

kommentek: 0

Tovább olvasom

New Yorkban a Recirquel

A progresszív művészeti alkotások fellegvára, a New York-i Brooklyn Academy of Music (BAM) kulturális központ mutatja be a Recirquel Újcirkusz Társulat Non Solus című produkcióját. Az emberi létezés alapvető mérföldkövein átívelő, a cirkuszművészetet a tánccal ötvöző, minimalista darabot februárban láthatja majd a New York-i közönség.

Fotó: Posztós János/ Helyszín: Müpa

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tavaly óta várjuk Ralph Fiennes Rudolf Nurejevről szóló filmének első kockáit, és íme, január végére megérkezett a trailer. A forgatás 2017 szeptemberében kezdődött és Franciaországban, illetve Oroszországban zajlott, Nurejev életének fontos helyszínein. A vásznon feltűnik majd a Sainte-Chapelle, a Louvre, a Garnier-palota és a híres szentpétervári Mariinszkij Színház is.

nurejev ralph fiennes

CREDIT: COURTESY OF HANWAY

kommentek: 0

Tovább olvasom

Giselle törékeny, finom lelkű és sebezhető, szerelme viszont olyan erős, hogy a síron túl is megmenti a szeretett férfi életét. Budapesten most a moszkvai verzió volt színpadon, de nem volt ez mindig így. Ezúttal az Opera Café foglalta össze a Giselle hazai történetét.

Forrás itt.

kommentek: 0

Tovább olvasom