A tánc mindenkié. A kortárs is mindenkié. A kortárstánc így hatványozottan mindenkié. Huszadik éve minden május csúcspontja A tánc fesztiválja.

Keleti Éva: Extázis/ A tánc fesztiváljának ikonikus plakátja

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ha valakire azt lehet mondani, hogy arra van predesztinálva, hogy maradandót alkosson, az Esterházy Fanni. Esterházy Péter unokahúga, Esterházy Márton lánya, Esterházy Marcell unokatestvére idén Frenák Pállal dolgozik együtt. Most arról kérdeztük, mit és hogyan szeret megtanulni egy-egy táncszakmai kurzuson.

Fotó: Pari Naderi

kommentek: 0

Tovább olvasom

Idén ő kapta az évad legjobb pályakezdőjének járó táncszakmai díjat. Szenvedélyesen szereti a munkáját, néha el is veszíti a kontrollt. Elsőre nem vették fel a Táncművészeti Főiskolára, mégis ő az egyetlen, aki azóta is a pályán maradt. Földi Lea az Opera Café vendége volt.

Földi Lea

kommentek: 0

Tovább olvasom

Felméry Lili férjhez megy. Az Operaház magántáncosnője és jövendőbelije, Balázsi Gergő Ármin korábban már beszéltek terveikről, most végre az is kiderült, hogy nyáron kerül sor a rég várt eseményre.

Felméry Lili a Daalarna BALLET kampányában, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Madách Színház koreográfusa kapta idén a Seregi-díjat, melyet a hattagú kuratórium minden évben "a legrátermettebb, maradandó tartalmat és művészi értéket teremtő, egyéni stílust képviselő koreográfusnak ítéli oda".

Madách Színház Seregi-díj Tihanyi Ákos

Fotó: Nagy Attila

kommentek: 0

Tovább olvasom