És hány királyfi van egyáltalán? Képesek vajon az emberek a saját lábukra állni, és az illúzió helyett a valóságot választani? Hányféle és milyen minőségű kapcsolat alakulhat ki ember és ember között? Bartók zseniális zeneművére, A fából faragott királyfira ezúttal a világhírű koreográfus, Frenák Pál készített koreográfiát.

Fotó: Nagy Attila

kommentek: 0

Tovább olvasom

A legtöbb balettművész étkezési zavarokkal küzd - ezt most nem laikusok mondják, hanem a sztárbalerina, Misty Copeland. Nehéz minden nap megfelelni, teljesíteni, a feszültséget pedig konstruktív módon megélni. Nehéz úgy élni, hogy a tested van a középpontban. Misty új könyvének turnéja apropót adott arra, hogy nyíltabban és őszintébben beszéljen azokról a titkokról, melyekről még a kulisszák mögött is inkább hallgatnának.

misty balett étkezés the ballerina body

fotó: Henry Leutwyler

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ugyanis ez a (világ)nap a táncé. Az idei év üzenetét a közelmúltban elhunyt Trisha Brown munkatársa, Susan Rosenberg állította össze - a koreográfus írásait felhasználva.

Fotó: The Times

kommentek: 0

Tovább olvasom

"Szeretnék egy átlagos huszonéves balerina lenni, de nem áltatom magam azzal, hogy az emberek másképp látnak. Ahogy anyám mondta, sosem ígértem, hogy az életed könnyű lesz" - Michaela DePrince Sierra Leonéban született, akkor, amikor ott polgárháború dúlt. Akkor mindent elveszített. Most pedig őt ünnepli a fél világ.

Fotó innen.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Már csak néhányszor látható A kalóz az Operaház színpadán. A világhírű koreográfus, Anna-Marie Holmes darabját április 21-én mutatta be a Magyar Nemzeti Balett, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. De miért is izgalmas A kalóz?

Kép forrása: Opera

kommentek: 0

Tovább olvasom