Nem először jár Budapesten, de akárhányszor jön, megtölti a rendelkezésre álló teret. Emanuel Gat ráadásul idén áprilisban egy egészen rendkívüli darabot hoz, a Sunnyt.

Julia Gat

kommentek: 0

Tovább olvasom

A címben olvashatókon túl pedig talán az egyik legnehezebb is a Giselle. 178 évvel ezelőtt mutatták be, de ma is minden fontos színpadon repertoáron van (volt és lesz). Most már (ismét) Budapesten is.

Fotó: 1958-ban mutatta be Lavrovszkij koreográfiáját az Operaház, ez a kép akkor készült. Tulajdonosa az Operaház Archívuma és Emlékgyűjteménye.

kommentek: 0

Tovább olvasom

"Új programokat álmodni"

Február közepén debütál a Nemzeti Táncszínház új épülete, nem is akármilyen programsorozattal: itt rendezik meg ugyanis a tavasz egyik legrangosabb hazai tánceseményét, a Budapest Táncfesztivált. A Magyar Nemzeti Balett együttese egy klasszikus válogatással és egy modern esttel is várja a közönséget ezekben a napokban. Az új helyszínről Solymosi Tamás balettigazgatót kérdeztük.

Fotó: Kaszner Nikolett

kommentek: 0

Tovább olvasom

Egy év tele utazással, turnékkal, grandiózus produkciókkal, tanulással - a Magyar Nemzeti Balett számára az év a LOL-lal kezdődött és mint mindig, A diótörővel ért véget. Régi kedvencek, merész újítások, sok fiatal és ambíciózus táncművész: így alakult 2018.

2018 magyar nemzeti balett

Fotó: Berecz Valter, Nagy Attila, Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom
kommentek: 0

Tovább olvasom