Ugyanis ez a (világ)nap a táncé. Az idei év üzenetét a közelmúltban elhunyt Trisha Brown munkatársa, Susan Rosenberg állította össze - a koreográfus írásait felhasználva.

Fotó: The Times

kommentek: 0

Tovább olvasom

"Szeretnék egy átlagos huszonéves balerina lenni, de nem áltatom magam azzal, hogy az emberek másképp látnak. Ahogy anyám mondta, sosem ígértem, hogy az életed könnyű lesz" - Michaela DePrince Sierra Leonéban született, akkor, amikor ott polgárháború dúlt. Akkor mindent elveszített. Most pedig őt ünnepli a fél világ.

Fotó innen.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Már csak néhányszor látható A kalóz az Operaház színpadán. A világhírű koreográfus, Anna-Marie Holmes darabját április 21-én mutatta be a Magyar Nemzeti Balett, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. De miért is izgalmas A kalóz?

Kép forrása: Opera

kommentek: 0

Tovább olvasom

11-en a legjobbak között

Melyik előadás nyeri el idén a legjobb hazai koreográfiának járó Lábán Rudolf-díjat? Idén 11-en kerültek rá arra a listára, amiből a kritikusokból, szakírókból és esztétákból álló kuratórium válogat. Május 9-én minden kiderül!

Forte Társulat: Concerto/ Fotó: Pályi Zsófia

kommentek: 0

Tovább olvasom

Omar Robles az a fotós, aki szokatlan körülmények között készít képeket fantasztikus táncművészekkel. Ezúttal Hong Kongba utazott. Korábban követtük már New Yorkba, Mexikóba, Kubába. Ezt a szériát sem hagyjuk ki!

Fotók: Omar Robles

kommentek: 0

Tovább olvasom