Táncolsz vagy elsüllyedsz

Rövidfilm egy depresszióval küzdő nőről, aki vagy elkezd úszni vagy elsüllyed. Az érzelmi töltöttség mellett a tökéletes vizuális hatás is adott: a gyönyörű Francesca Hayward kelti életre az észak-ír festő, Ian Cumberland egy alkotását.

Fotó: Francesca Hayward a "Sink or Swim" című koreográfiában

kommentek: 0

Tovább olvasom

LOL: mindenki kedvence

Vérpezsdító tangó, kesernyés humor és egy csöppnyi melankólia - a LOL balett-est mindenkit megérint, mindenki megindít, mindenkivel meg tudja szerettetni a modern balettet. Az, hogy Solymosi Tamás balettigazgató miért büszke az együttesre, kiderül a videóból.

Fotó: Berecz Valter, Nagy Attila, Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

1946, Gilda. 1953, Szőkék előnyben. 1959, Van, aki forrón szereti. Ha ezt a három filmet láttad, akkor már - bár lehet, hogy nem tudsz róla, de - felismered Jack Cole munkáját. A koreográfusét, aki nélkül Marilyn Monroe sem vált volna világhírű színésznővé.

Jack Cole és Marilyn Monroe a Let's Make Love (Szeressünk!) című film forgatásán (1960)

kommentek: 0

Tovább olvasom

2017-ben az Anyegint láthatták először az Operaház színpadán a balettrajongók, az utolsó előadást, a Diótörőt pedig már az Erkel Színházban élvezhetik Szilveszter estéjén. Milyen volt a Magyar Nemzeti Balett 2017-es éve?

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mielőtt végképp búcsút vennénk 2017-től, még álljunk meg egy percre gyönyörködni! Melika Dez fotóiban megmutatkozik a tánc különleges eleganciája és természetes harmóniája.

Fotó: Melika Dez

kommentek: 1

Tovább olvasom