Férfikönnyek szökőkútja

Utoljára 13 évvel ezelőtt láthatta a hazai közönség Budapesten az orosz balettirodalom egyik legkiemelkedőbb alkotását. A történetet itt elmeséltük, most pedig elmondjuk a tényeket.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A tíznapos rendezvénysorozat záróeseménye a Lajtha, a Badora Társulat a Zeneakadémia és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója holnap este látható a Pesti Vigadóban. Ezzel egyidőben a MÜPÁ-ban a Szegedi Kortárs Balett budapesti bemutatójával búcsúzik a fesztiváltól.

Fotó innen.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Balerina és dublőr

Hogyan lett Jennifer Lawrence dublőre az ABT első magántáncosa, Isabella Boylston? Mikor és miért lépett a világhírű balerina a budapesti Operaház színpadára? A most mozikba kerülő Vörös Veréb című film balerinája a Los Angeles Times-nak adott interjút.

Isabella Boylston / Fotó: Lexie Moreland

kommentek: 0

Tovább olvasom

Szép, fiatal Valencienne

Pontevedro párizsi nagykövetének fiatal felesége igencsak unatkozik elfoglalt és reumáját fájlaló férje oldalán, ezért úgy dönt, flörtöléssel csapja el az időt. Csakhogy nincs egyedül a parketten... Valencienne szerepében a fiatal és tehetséges Pokhodnykh Ellina, aki most válaszolt az OperaCafé néhány kérdésére.

Kárpát-Haza OperaTúra A víg özvegy

Fotó: Kirill Stoyanov

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mark Morris, az ünnepelt amerikai koreográfus Beatles-balettje ezekben a napokban indult el, hogy meghódítsa a hazai közönség szívét. Miért éppen Pepperland?

Fotó: Gareth Jones

kommentek: 1

Tovább olvasom