Nézőként engem sokkal jobban érdekel a rizikóvállalás, mint a sikeres előadás, ami semmi újat nem tanít - Jérôme Bel koreográfus szavai ezek, amiket a legújabb Gala című darabjával kapcsolatban mondott. Profik és amatőrök a színpadon. A cél közös: saját testtel táncolni.

Fotó: Dorothea Tuch/ Helyszín: Berlin, HAU

kommentek: 0

Tovább olvasom

Idén a hagyományos Pas de Trois előestéjén látja vendégül az Opera az alternatív táncosokat és a független társulatok produkcióit, a műsor második felében pedig a Magyar Nemzeti Balett egyik ifjú koreográfusának alkotása lesz terítéken. Ha itt a TáncTrend, akkor beköszöntött a tavasz!

Fotó: Veres János/ Bozsik Yvette: Orfeusz és Euridiké

kommentek: 0

Tovább olvasom

A nők már nem akarnak csontsoványak lenni, nem szeretnének a kifutók sztármodelljeire hasonlítani. A nők erős, tónusos testre vágynak - ezt állítja Misty Copeland. Az American Balett Theater mágikus kisugárzású csillaga ismét könyvet írt.

Fotó: Henry Leutwyler/ First Mistygram of 2016

kommentek: 5

Tovább olvasom

Az Álmodóknak nem kell elaludniuk, ébren is álmodnak. Értelmet találnak az értelmetlenben, realitást a szürreálisban. Közben viccesek, fiatalok, energikusak és szépek. És skótok is. Skócia nemzeti kortárs tánctársulata ma este mutatkozik be a MÜPÁ-ban.

Fotó forrása itt.

kommentek: 1

Tovább olvasom

Zseniálisan tehetségesek, hajlékonyak, dinamikusak és szenvedélyesek - a legnevesebb európai lapokban ezekkel a jelzőkkel illetik a Nederlands Dans Theater 2 (NDT2) táncosait. Ma este a magyar közönség is tesztelheti, igazat mond-e a sajtó.

Kép forrása itt.

kommentek: 0

Tovább olvasom