Lois Greenfield negyven éve egyike a legismertebb és legelismertebb táncfotográfusoknak. A módszertana és a technikája az első sorozata óta változatlan: improvizációt fotóz műteremben. És ő maga is próbálgat. A My ModernMetnek sikerült interjút készítenie a fotóssal, néhány gondolatot - és a képeket - mi is megidézünk.

Fotó: Lois Greenfield

kommentek: 0

Tovább olvasom

Carlos Acosta, a világhírű balettművész története tényleg csodába illő: egy havannai nyomortelepen nőtt fel, ma pedig már a nemzetközi balettvilág hordozza a tenyerén. Azt, hogy pontosan mi történt vele az elmúlt évtizedekben, hogyan tette meg ezt az elképzelhetetlenül hosszú utat, már idén megtudjuk a róla szóló mozifilmből.

Fotó forrása itt.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A világhírű balerina másodszor ment Ruandába, hogy a tánc erejével segítsen az ott élő gyerekeknek. Megrendítő videósorozatában nemcsak az elköteleződésről, a tánc jelentőségéről beszél, de arról is, hogy két évtized is kevés ahhoz, hogy egy társadalom kiheverje a pusztító háborút.

Fotó: Henry Leutwyler

kommentek: 0

Tovább olvasom

Három formabontó koreográfus, három réges régen várt darab - ez lesz a Triple Dance, a Magyar Nemzeti Balett októberi premierje a MÜPA színpadán. A 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül a táncrajongók a különleges belga Peeping Tom társulatnak és egy Recirquel produkciónak is örülhetnek.

triple dance inger eyal forsythe

Fotó forrása: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

kommentek: 0

Tovább olvasom

Céltudatos, lenyűgöző munkabírású, igazi krízismenedzser - Kosyreva Diana mindig ott van, ahol éppen szükség van rá. A fiatal balerina a Bolsoj Színházból érkezett Budapestre szeptemberben, a napokban pedig már bemutatkozott a MÜPA színpadán a GIF (Girls in Focus) című előadásban.

MNB GIF

kommentek: 0

Tovább olvasom