Egy balerina, aki holtan született. Nemcsak az életéért, hanem minden mozdulatáért is meg kellett küzdenie. Hangya Ritát a balett gyógyította meg kiskorában, ma az Opera egyik hősnője. A következő évadban pedig A víg özvegy Hannáját alakítja.

Fotó: Tünde Dóra/ Forrás: Ballerina Project Hungary

kommentek: 0

Tovább olvasom

Van, aki fut, mások isznak vagy drogoznak, Szergej Polunyin tetováltat. A balett fenegyereke ezúttal a CNN-nek adott interjút és karrierje mellett arról is beszél, hogyan éli túl a legrosszabb napokat.

Fotó: DANIL GOLOVKIN/Vogue Russia

kommentek: 0

Tovább olvasom

Akkor az újrakezdett élet körül ott settenkedik a tragédia, a csalódás, a bűntudat és a halál? Mi történik, ha egy új szerelem vet véget egy működő(nek látszó) házasságnak? Megőrizhető az érzés, az új társ, vagy törvényszerű a bukás? Az 1870-es évek tolsztoji Oroszországában egyértelmű és szívettépően tragikus a válasz. Az Anna Karenina ismét az Opera színpadán.

Fotó: Csillag Pál

kommentek: 0

Tovább olvasom

Egy gyűrű mind felett

Szuperhősökkel és szuperhősnőkkel csábít minket a Magyar Nemzeti Opera és a Magyar Nemzeti Balett társulata a következő évadban, ezúttal nem az Operaházba. Merthogy az Andrássy úti épület is új ruhát kap. Ma kinyílt a kincsesláda, amiben a következő évad premierjei és ősbemutatói rejtőztek.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Nézőként engem sokkal jobban érdekel a rizikóvállalás, mint a sikeres előadás, ami semmi újat nem tanít - Jérôme Bel koreográfus szavai ezek, amiket a legújabb Gala című darabjával kapcsolatban mondott. Profik és amatőrök a színpadon. A cél közös: saját testtel táncolni.

Fotó: Dorothea Tuch/ Helyszín: Berlin, HAU

kommentek: 0

Tovább olvasom