Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ ugyanis - és persze Budapest - ma a táncot ünnepli, hiszen április 29-e minden évben a Tánc Világnapja. A fővárosban gálaest, kortárs és klasszikus előadások sora, de még flashmob is várja a táncszeretőket.

Illusztráció: Keleti Éva fotója

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ember az űrben!

Amikor a földi veszélyek elviselhetetlenné válnak, amikor mindenhonnan a félelem és a fenyegetettség érzései törnek elő, mit tehet az ember? Marad és megpróbál túlélni, vagy elhagyja a Földet? Mi várja a Marson? Lehet-e másutt más az élet, ha a szereplői ugyanolyanok maradnak? Két egyfelvonásos koreográfia, Barta Dóra Megbolydult bolygó című darabja és Földi Béla Marsbéli krónikái teszik fel - egymástól függetlenül, mégis egymással összhangban - ezeket a kérdéseket. A két űrbalett alkotóit kérdeztük.

Fotó: Rákossy Péter, Marsbéli krónikák/ Kiss Tamás, Kekalo Iurii

kommentek: 0

Tovább olvasom

Azt mondták neki, soha nem lehet ilyen testtel balerina. Aztán megmutatta a világnak, hogy nincs lehetetlen. Ma az American Balett Theater ünnepelt sztárja, egy asztalnál ült Obamával, és még arra is képes volt, hogy Edgar Degas ikonikus balerináit új életre keltse. Misty Copeland megint olyat tett, amit más előtte még nem mert.

Forrás: MyModernMet/ Fotó: Ken Browar & Deborah Ory

kommentek: 0

Tovább olvasom

Csók vagy halál?

Egy végzetes hiba, egy rossz döntés és már csak a halál vár rá. Vagy mégis felvillan egy rebbenő reménysugár? Van olyan misztérium, ami legyőzheti az átkot, a biztos elmúlást? Százéves álom és egy hercegi csók - Csipkerózsika varázslatos története újraéledt az Operaház színpadán. Sir Peter Wright koreográfiája Marius Petipa alapján, a Magyar Nemzeti Balett művészeivel, Csajkovszkij elragadó zenéjére.

Fotó: Csibi Szilvia, Pályi Zsófia, Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tavasszal beköltözik a tánc az Operába és az Erkel Színházba, újdonat új Csipkerózsikával, eredeti Space Fantasyval és a nagyobb vidéki városok társulatainak egyfelvonásos darabjaival köszönti a koratavaszi estéket.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML