Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Nem számít, milyen színű vagy milyen vallású vagy és honnan jöttél" - mondja a cserdi polgármester. Csak a ritmus számít. Csak a tánc és a közös tér. A Budapesti Fesztiválzenekar a június 3-i hatalmas TérTáncKoncertjére készül, melynek nagykövete Bogdán László, főszereplői pedig olyan gyerekek, akik közül sokan ezen a napon jutnak el először a fővárosba.

Fotó innen.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Shakespeare 400+

Nehéz volna olyan estét találni a fővárosban, mikor valamelyik színházban vagy közösségi térben éppen nem játszanak Shakespeare-darabot. Most pedig egészen lehetetlen, hiszen a drámaíró halálának 400. évfordulóján az Opera elképesztő mennyiségű Shakespeare darabot ajánl a közönségnek. A táncszeretőket ezúttal A makrancos Kata várja.

Illusztráció: A windsori víg nők

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ki tudja, mi az a proxemika? Közelség ez vagy távolság? Tudomány? Angelus Iván és a Budapest Tánciskola fiataljai megmutatják. Igen, ez ugyanaz az iskola, ahol a héten Lábán Rudolf-díjjal elismert fiatal táncos-koreográfus, Molnár Csaba végzett. Proxemika és Tropical Escape.

Fotó: Schiller Kata

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mozdulatokba öntve. Olga Kuraeva, a Bolsoj Balett Akadémia táncosa szerint a tánc nem filozófia, nem is egy munka, hanem az érzelmek kifejezésének technikája, útja. Kuraeva lenyűgöző fotóit Alexander Yakovlev készítette.

kommentek: 3

Tovább olvasom

Látod, amit látsz?

Vagy inkább mozgást hallasz és hangot látsz? Ki tudja? Arno Schuitemaker olyan utazásra invitál, amely során megkérdőjeleződik a tér- és időérzék, ahol a mozgás új értelmet kap, a figyelem pedig szinte teljesen kívülről irányított. Mágia vagy idegtudomány? Észlelés vagy filozófia? A koreográfust kérdeztük.

Fotó:Jochem Jurgens/ Trafó

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML