Digital Projection Mapping. Azaz videó mapping. Vagyis a térben manipulált valóság, a tökéletesen kidolgozott illúzió élménye. A Pixel nem más, mint egy olyan show, amiben valódi táncosok reagálnak a virtuális valóságra, lenyűgöző kreativitással.

Pixel - extraits from Adrien M / Claire B on Vimeo.

 

Adrien M és Claire B világa egyszerre nagyon élő és mégis digitális. 2004 óta működnek együtt, a valóság és az illúzió mezsgyéjén alkotva, nemcsak a színházi forma, hanem a kiállítások, a vizuális művészet terepén is kipróbálva ezt a nyelvet. A technikai részt kifejezetten az ő képzeletükre szabva fejlesztették nekik a szuper IT-seik. 

Az emberi test a szíve ezeknek a technikát és művészetet ötvöző performanszoknak, a modern technológia feladata, hogy időtlen költészetet teremtsen ennek a vizuális nyelvnek a segítségével, ami játékra és élvezetre, örömre teremtetett. 

Pixel - extraits from Adrien M / Claire B on Vimeo

A társulatot/ projekteket vezető két művész Adrien Mondot és Claire Bardainne Presqu'île-ben, Lyonban fejleszti újabb és újabb ötleteit.

Az egyik legismertebb ezek közül a 2014-es tánc-show volt. amit Mourad Merzoukival együtt alkotott a páros. Merzouki volt a művészeti vezető és a koreográfus.

Mourad új utakat keresett, közös nevezőre akarta hozni a virtuális és a valóságos világot. A tánc és az interaktív videó összeolvasztásával kísérletezett, mikor rálelt Adrienre és Claire-re.

A videó persze csak részben adja vissza a látványt, de az élmény még így redukálva is feledhetetlen.

A páros 2016-os projektjeiről itt lehet többet olvasni. Ezt a posztot ez a cikk inspirálta.