Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tragédia embermódra

"A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az. "- ki ne ismerné az Anna Karenina első mondatát Németh László fordításában? Ki ne ismerné a történetet? Velekei László koreográfus verzióját október 28-án mutatta be a Miskolci Balett.

Fotó: Miskolci Balett

kommentek: 0

Tovább olvasom

Öröm és fájdalom

Önpusztítás és szeretet, gyönyörűség és szemét - nincsen élet az ellentétek nélkül? Lehet harmonikusan kezelni a szélsőséges élményeket? Molnár Csabát legfrissebb koreográfája kapcsán kérdeztük.

Fotó: Trafó/ Az ökör

kommentek: 0

Tovább olvasom

Az testedzés nemcsak a testnek, de az agynak is jót tesz - ez közismert tény. De az csak amost derült ki, hogy azoknak az agya, akik rendszeresen mozognak, még akkor is nagyszerűen működik, amikor éppen néhány nap szünetet tartanak. Sőt.

Fotó: Darian Volkova/ Pinterest
kommentek: 0

Tovább olvasom

Forradalom az Operában

Tizenkét különböző programmal, köztük három ősbemutatóval, musicallel, hangversenyekkel és képzőművészeti kiállításokkal készül az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának megünneplésére a Magyar Állami Operaház. Az Erkel Színház és az Andrássy úti nagyszínpad mellett játszóhellyé alakul az Opera trapézpincéje is, ahol a Kádár utolsó beszéde című előadás látható majd.

Illusztráció a Kádár utolsó beszéde c. darabhoz

kommentek: 0

Tovább olvasom

"A téma örök, amíg embereket nyúznak, ölnek, igazságtalanul bántanak, és vannak emberek, akik kitörni vágynak" - addig a Spartacus témája érvényes marad, mondta egyszer Seregi László koreográfus. Ez a balett mérföldkő volt a magyar táncéletben, most újra színpadon van. Mit él át az ember, amikor nincs szabadság?

Fotó: Emmer László

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML