Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

CAFe Budapest, a fesztivál

Kortárs művészeti fesztivál táncelőadásokkal, street art projecttel, Bartók táncjátékkal, valamint az eARTh bemutatójával Budapesten. Mi történik itt?

Fotón: Szegedi Kortárs Balett/ Tarnavölgyi Zoltán

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ezt a mondatot az a balerina mondta ki, akit épp testének arányai miatt utasított el évekig a balett világa. Misty Copeland minden előítéleten és nehézségen átküzdötte magát, most pedig az American Ballet Theatre (ABT) vezető táncosa.

Fotó: Gregg Delman (Forrás: https://www.instagram.com/mistyonpointe/?hl=en)

kommentek: 2

Tovább olvasom

A rossz feleség balladája

Gyász, szerelem, születés - a halál ajtajából néz vissza egy asszony az életére, férjére és lányára, örömeire és tragédiáira. Amikor az Operaház 1931-ben megrendelt egy egész estés művet Kodálytól, a zeneszerőn kívül még senki nem sejtette, hogy nem egy "szokványos" operát kap majd a közönség. Így született a Székely fonó.

Fotó: Csibi Szilvia/ Magyar Állami Operaház, Duna Művészegyüttes

kommentek: 0

Tovább olvasom

Levitáció

A levitáció egy olyan folyamat, amely során egy tárgy vagy személy stabilan lebeg a levegőben anélkül, hogy bármilyen más testtel kontaktusba kerülne. Legalábbis nem kapaszkodik senkibe. Legfeljebb egy másik levitálóba. Így.

Fotón a Sila Sveta

kommentek: 0

Tovább olvasom

Rosszfiú a filmvásznon

A fenegyerek, a rosszfiú, a fekete bárány, a széttetovált szépfiú, a balett James Dean-je, szóval Sergei Polunin (Szergej Polunyin) a saját életéről szóló dokumentumfilm, a Dancer főszereplő-színészeként debütált most szeptemberben. A filmet Steven Cantor rendezte, és a Torontói Filmfesztiválon mutatták be. Őszintén, ki ne szeretné meglesni Polunint a backstage-ben?

Fotó: DANCER - special contribution from David LaChapelle

kommentek: 3

Tovább olvasom

HTML