Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elképzelhetetlen volna az adventi készülődés a Diótörő nélkül. Szerencsére idén sem kell nélkülöznünk az Egérkirály meséjét: a Magyar Állami Operaház december 1. és 30. között 26 előadással várja a kicsiket és nagyokat. Csajkovszkij mesterművét idén is vásári forgatag, kóruskoncertek és adománygyűjtés kíséri majd.

Fotó: Nagy Attila

kommentek: 0

Tovább olvasom

New York táncosai az utcán

Omar Robles nemrég Kubában járt, és utcára vitte a táncművészeket, hogy egészen átlagos ruhában, megszokott környezetben mutassák meg, mire képes a testük. Aztán a fotográfus hazament New Yorkba, és folytatta a munkát. Az eredmény pedig egész egyszerűen lenyűgöző.

Az összes fotó Omar Robles munkája, forrás pedig | Instagram (h/t: mymodernmet).

kommentek: 0

Tovább olvasom

Timothy volt? Schrödinger? Vagy te voltál? Él a macska vagy már halott? Te mire gondolsz, amikor gondolkozol? Schrödinger egy fizikus, aki azt képzelte el, hogy a macskája be van zárva egy olyan dobozba, amibe vagy beengednek valami radioaktív sugárzást, vagy nem. De ha beengedik, akkor az megöli a macskát. Azt viszont, hogy él-e még a macska vagy nem, csak akkor tudhatjuk meg, ha kinyitjuk a dobozt és belenézünk. Interjú a Schrödingerre várva alkotójával, Fülöp Lászlóval.

Fotó: Kővágó Nagy Imre

kommentek: 1

Tovább olvasom

Laura Halzackot. Azért, mert jó nézni, amikor táncol fenséggel és örömmel, azért, mert amit a világról gondol, az is rendben van. A Dancemagazin szerint ő az a példakép, akitől minden táncosnak van mit tanulnia.

© NYC Dance Project/ Laura Halzack, Paul Taylor Dance Company

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mióta a Magyar Nemzeti Balettben táncol, szinte egyfolytában a színpadon van. Harmadszor tanulja, alakítja Petipa híres Don Quijote-jának női főszereplőjét, Kitrit. Tatiana Melnik szereti, ha mély és fájdalmasan nehéz egy szerep, de azért szívesen nyugszik meg, ha "csak" szerelmes lányt alakít. Interjú

Fotó: Emmer László

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML