Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tulsai mészárlást dolgozza fel kreációjában Jennifer Archibald, ezzel megteremtve a dokubalett műfaját. Az oklahomai Tulsa történetét közel egy évszázadon keresztül elhallgatták.

Jennifer Archibald/ Fotó: Liezl Swartz

kommentek: 0

Tovább olvasom

A balett világnapja

Nyolcadik alkalommal ünnepeljük a balett nemzetközi napját. A média gyönyörű táncfotókkal, videókkal és interjúkkal, a társulatok kulisszatitkokkal és izgalmas videókkal teszi széppé számunkra, balettimádók számára ezt a napot. Most olyan pillanatoknak is részesei lehetünk, amiket egyébként elrejt előlünk a próbatermek világa.

A diótörő/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

SZRLM a színpadon

Női lélek, férfierő, szenvedély és boldogság, hit és hazaszeretet - megannyi ihlető érzelemre komponált koreográfiát az elmúlt évtizedek során a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán és felesége, Zs. Vincze Zsuzsa érdemes művész. Közös alkotómunkájuk tematikusan válogatott koreográfiáit mutatják be a MÜPában.

SZRLM

Zsurávszky Zoltán és Zs. VIncze Zsuzsa

kommentek: 0

Tovább olvasom

Kétszázhúsz.

Fotó: Jekli Zoltán/ Győri Balett

kommentek: 0

Tovább olvasom

Szerelem, szabadság, lángoló szenvedély - a Párizs lángjai mindig aktuális és mindig lebilincselően izgalmas. Ez a balettdráma valószínűleg soha nem fog kikopni a klasszikus együttesek repertoárjaiból, mert szükségünk van a hősökre, az őszinte hitre, és arra az élményre, hogy a világ valójában igazságos. A darab főszerepének, Philippe karakterének megformálójával, Rónai Andrással beszélgettünk.

Rónai András Balaban Cristinával a Párizs lángjai c. darab próbáján

Fotó: Nagy Attila / Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML