Igen, a férfiak is!

Szenvednek néha a testük miatt. Pláne a táncművészek. Róluk ráadásul sokkal kevesebb szót is ejtünk, mint női sorstársaikról, akik nap mint nap küzdenek a tökéletes "balett testért". Charlie Hodges most megtörte a hallgatást és egy TED előadáson elárulta, ő mit szégyellt a sajátján. Történetét a Dance Magazine írta meg.

Fotó: Ryan Orange

kommentek: 0

Tovább olvasom

1904. január 22-én született a balett megújítója, az amerikai balett "atyja", a New York City Ballet együttesének alapítója, George Balanchine. Azon a napon, 114 évvel ezelőtt egyébként még nem így hívták: minden idők egyik legtehetségesebb koreográfusa Giorgi Melitonovich Balanchivadze néven látta meg a napvilágot.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Táncolsz vagy elsüllyedsz

Rövidfilm egy depresszióval küzdő nőről, aki vagy elkezd úszni vagy elsüllyed. Az érzelmi töltöttség mellett a tökéletes vizuális hatás is adott: a gyönyörű Francesca Hayward kelti életre az észak-ír festő, Ian Cumberland egy alkotását.

Fotó: Francesca Hayward a "Sink or Swim" című koreográfiában

kommentek: 0

Tovább olvasom

LOL: mindenki kedvence

Vérpezsdító tangó, kesernyés humor és egy csöppnyi melankólia - a LOL balett-est mindenkit megérint, mindenki megindít, mindenkivel meg tudja szerettetni a modern balettet. Az, hogy Solymosi Tamás balettigazgató miért büszke az együttesre, kiderül a videóból.

Fotó: Berecz Valter, Nagy Attila, Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

1946, Gilda. 1953, Szőkék előnyben. 1959, Van, aki forrón szereti. Ha ezt a három filmet láttad, akkor már - bár lehet, hogy nem tudsz róla, de - felismered Jack Cole munkáját. A koreográfusét, aki nélkül Marilyn Monroe sem vált volna világhírű színésznővé.

Jack Cole és Marilyn Monroe a Let's Make Love (Szeressünk!) című film forgatásán (1960)

kommentek: 0

Tovább olvasom