Élet a színfalak mögött

Mi történik a táncművészekkel egy turnén, amikor kizökkennek a megszokott életükből? Hogyan múlatják az időt, amikor nincsenek színpadon? Nagy Attila és Rákossy Péter fotói megmutatják, mi történik a backstage-ben.

Fotók: Nagy Attila és Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Este a Dzsumbujban

Határtalan szenvedély és dinamizmus, egy elképesztően menő táncvideó - így írt Nagy Emeséről és a MA•ZE formációról a Fidelio, amikor nyáron kijöttek a "Be a-MAZE-d" -el. Most Jónás Verával közös produkciójuk premierjére készülnek éppen. Arról, hogy mit várhatunk a Dzsumbujtól, Nagy Emesét kérdeztük.

A MAZE-t a ZAGABO öltöztette. A fotókat Hevér Zsófia készítette.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Az előadások előtt közösen énekelt Himnusz, utánuk pedig hangos ováció - így ünnepli az Operaház társulatát a Kárpát-Haza Opera Túra közönsége. A szeptember 21-ig tartó turnéról a Magyar Nemzeti Balett négy Étoile-ja és A víg özvegy díszlettervezője mesélt.

opera Kárpát-Haza Operatúra A víg özvegy balett

Fotó: Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

A tánc a legjobb terápia

"Áttáncoltam" magam a legcsodásabb és a legfrusztrálóbb pillanatokon. Ha tehettem volna, egész gyerekkoromban mást sem csinálok" -

Rachael McLaren nem volt mindig keresett és ünnepelt balerina. Éveken át küzdött azért, hogy egyáltalán táncolhasson. Sötét bőre, fekete göndör haja és különleges teste szokatlan volt a klasszikus balett színpadán. Most leírta, miért nem hagyta abba sosem a táncot.

PHOTO BY / NYC DANCE PROJECT

kommentek: 0

Tovább olvasom

Hogyan reagál a művészetre a mesterséges intelligencia? És hogyan reagál a művészet arra, ha az alkotó nem ember? Létezik-e kreativitás ebben az új, gépek által álmodott világban? A Trafó új évada ezt a kérdést sem hagyja tisztázatlanul.

Fotó: AI am here/ Hajdu Gáspár

kommentek: 0

Tovább olvasom