Kétszázhúsz. 

Fotó: Jekli Zoltán/ Győri Balett

 

A fenti fotón tejbe mártva a Győri Balett új tárulati tagja, Szendrey Rebeka látható, aki a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett tanszékén végzett 2020-ban és Pécsről érkezett a Győri Balett társulatához.

Fotó: Jekli Zoltán/ Győri Balett

Kaszab Bence egyenesen a Magyar Táncművészeti Egyetemről érkezett társulathoz, szintén tejben végezte. De van, aki távolabbról ugrott fejest a társulat életébe: Annabelle Hustace Hawaiiról érkezett, az elmúlt két évet Hollandiában töltötte, tanulmányait San Franciscoban kezdte, majd a Holland Nemzeti Balettakadémián folytatta. Most Győrben fürdetik tejben (reméljük, vajban is).

Fotó: Jekli Zoltán/ Győri Balett

A tejtematika apropója egy új honlap, az oldalhoz tartozó rendhagyó társulati fotókat a csapat egyik táncművésze, Jekli Zoltán készítette. A fotós célja szerint a képek egyszerre fejezik ki a csapat egységét és mutatják meg a táncosok egyediségét, különbözőségét. 

Csepi Alexandra, a társulat projekt menedzsere nyilatkozott a változásról a Győr Plusznak a szokatlan képek kapcsán: 

 Kettős célunk volt, egyrészt a régi honlapot szerettük volna funkciójában fejleszteni, hogy nézőbarátabb legyen, ugyanakkor célunk volt az is, hogy a táncszerető publikumot közelebb hozzuk a társulat tagjaihoz, ezért a jövőben sok olyan tartalommal jelentkezünk majd, melyet az előző oldal technikailag sem tudott volna kiszolgálni. Az alapötlet egyébként onnan indult, hogy 2020 júliusában, 39 év után Kiss János leköszönt az igazgatói posztjáról, őt Velekei László követte, ezt a váltást pedig ilyen módon is kommunikálni szerettük volna a már meglévő és leendő közönségünknek.

A fotózás is szokatlan volt,  az alkotók  220 liter tejet használtak fel, melyet körülbelül ugyanannyi vízzel higítottak. A medence belsejét fényes fehér fóliával burkolták be, a fotós pedig egy speciális állványról, négy méter magasból készítette a felvételeket. Kleopátra sem érezhette magát ilyen jól, mint a Győri Balett társulatának tagjai!

Még több tejért katt ide.