Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A darab, amit még az is ismer, aki még sohasem járt balettelőadáson. Része a mainstream kultúrának, a legtöbbet bemutatott egész estés balett, nagyszerűségét még a klasszika szkeptikusai is elismerik: A hattyúk tavának legismertebb verzióját 1895. január 27-én mutatták be a szentpétervári Mariinszkij Színházban.

Fotó innen: OperaTour

kommentek: 0

Tovább olvasom

Van egy ember. Táncos? Koreográfus? Rendező? Képzőművész? Is. Úgy hívják, Joseph Nadj? Vagy úgy, hogy Nagy József? Is. Van egy másik ember, Miquel Barceló. Ketten pedig egy képzőművészeti-táncművészeti-összművészeti performaszot adnak elő az eTrafó oldalán.

Fotó: Agustí Torres

kommentek: 0

Tovább olvasom

Január 13-16 között online rendezte meg az Orkesztika Alapítvány az idei SzólóDuó Táncfesztivált. A versenyprogram mellett voltak kiegészítő és szakmai programok is. A legjobb szóló előadás a lengyel Joanna Brodniaké és Marcin Motylé, a legjobb duó pedig az olasz Simona Fichera és Francesca Caterina Sacco, illetve Cristian Cucco és Alice Beatrica Carrino darabja lett.

Fotó: Dusa Gábor/ SzólóDuó Fesztivál/ Képen: Stella Felecitas Kolodzey és Magdalena Oettl

kommentek: 0

Tovább olvasom

Létrejött az első olyan balettegyüttes, ami nem veszi figyelembe a nemeket, csupán a képzettséget, az identitást, és azt, hogy mire képes a művész. Klasszikától modernig minden szerepel az "étlapon".

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ez az év alapvetően változtatta meg a társadalmi kapcsolatainkat, távolságra, elszigetelődésre, érintéshiányra kényszerített bennünket. A pandémia hosszú hónapjai alatt nehéz lelkileg a vízszint felett maradni, és nem elsüllyedni a szomorúságban. A kortárs táncművésznő, Cori Kresge a költészet és a tánc hatalmát használja arra, hogy értelmet találjon az életben.

Cori Kresge

Fotó innen.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML