Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Először maga a koreográfus, Vaszilij Vajnonen tanította be a budapesti operaházi társulatnak a Párizs lángjai című darabot 1950-ben. Számos kritikai lap írt az akkori premierről és a tíz évvel későbbi felújításról. Ezeknek a korabeli újságoknak a segítségével próbáltuk jobban megérteni, miért szereti a világ a Párizs lángjait.

Fotó: Rákossy Péter/ Magyar Állami Operaház (2021februárja)

kommentek: 0

Tovább olvasom

A COVID-időszak talán legnagyobb kihívása egy táncos számára az, hogy mentálisan és fizikailag is formában maradjon - állítja Michael Messerer koreográfus és balettmester, akit korunk egyik legkiválóbb tanáraként tart számon a balettvilág. Messerer a Don Quijote és a Laurencia után most a Párizs lángjai című darabot állítja színpadra. Portré.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A magyar kultúra napján idén egész különleges film készült a Magyar Nemzeti Balett művészeinek közreműködésével: Arany János jól ismert balladáját szavalták el az Operaház balettosai. A filmet az Operaház közösségi oldalain és YouTube-csatornáján lehet megtekinteni, arról viszont, hogy hogyan készült el, az Opera Café forgatott.

A walesi bárdok Magyar Nemzeti Balett

Jelenet a filmből.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Rényi András művészettörténész, esztéta a tánc határterületeinek megismerésére hívja az érdeklődőket az eTrafó ingyenes webináriumának február 10-i kiadásában.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Két éve készült az Opera Café anyaga, amelyben egy bokszoló, egy néhai RSG-s műsorvezető és egy aerobic világbajnok igyekeznek könnyed mosollyal túlélni egy átlagos balettgyakorlatot. Spoiler: a végén csak a balettosok mosolya őszinte.

The Game Plan (2019)

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML