Hólandia uralkodónője ugyanis elveszítette hitét az emberekben, nem tűri meg sem a nevetést, sem a bánatot. De az ilyen mesterséges világ sosem maradhat örökké fent, az emberi érzelmek betörnek a falak közé - immáron minden télen 2018 óta a Müpa Sátorban. Idén január 9-ig látható a Recirquel Kristály című darabja. 

Fotó: Hirling Bálint / Recirquel Társulat

 

Ki ne ismerné Andersen Hókirálynőjének történetét? A Hókirálynőjét, akinek szívébe tükördarab fúródott és szíve megkeményedett és jéggé vált, érzéketlenül és kegyetlenségébe merevedve szórta a kis szilánkokat szerte a világban? 

A történetet a Recirquel társulata újraírta, és tavaly mutatta be a Müpa jégsátrában. Az óriási siker pedig idén is behívta a produkciót a térbe, ahol nincs színpad és mindenki szereplője lehet az érzéketlenség, gonoszság elleni küzdelemnek -

írtuk 2019 decemberében a Táncblogon. A Kristály című darab lassan olyan elengedhetetlenül hozzátartozik majd a karácsonyi ünnepi szezonhoz, mint a diós bejgli vagy a Reszkessetek betörők.

Idén a társulat vendégművészekkel is kiegészül, Magyarország alighanem legbravúrosabb hip-hop táncosai – Bedő Gábor, Demissie Efraim, Fekete Dániel és Katona Péter – is a porondra lépnek, Kristály szerepében Horányi Juli énekesnő lesz látható, Manót pedig a Recirquel korábbi előadásaiból már jól ismert Egyed Brigitta alakítja. A Solus Amor artista-táncos párosa, Horváth Zita és Zsíros Gábor ezúttal rendhagyó módon gurtni duó számban lesz látható, míg Segui-Fábián Eszter, Nagyhegyi Sára és Illés Renátó karikán, Wittmann Csilla és Farkas László handvoltizs számmal, Fehér Ádám és Buti Gordon kínai rúdon, Veress Zsanett és Bagdi Gergely handstand zsánerrel, Vasylenko Vladyslav zsonglőrszámmal, Rozsnyói Soma és Nagy Richárd pedig gumiasztal-számmal készül az előadásra.

A Müpa produkciója idén 31-szer várja a lelkes újcirkusz-rajongókat, a sportteljesítmény tisztelőit és persze főként a gyerekeket.