Omar Robles az a fotós, aki szokatlan körülmények között készít képeket fantasztikus táncművészekkel. Ezúttal Hong Kongba utazott. Korábban követtük már New Yorkba, Mexikóba, Kubába. Ezt a szériát sem hagyjuk ki!

Fotók: Omar Robles

 

Nincs izgalmasabb számomra, mint ott fotózni, ahol az emberek a mindennapokban is járnak-kelnek. Azokon a sétányokon, a piacokon, a járdákon. Nem akarom megzavarni, átformálni ezeket a tereket, de a városok vizuális kakofóniája valamilyen természetes ellenpont után sikolt. Ezt próbálom úgy elérni, hogy a táncművészek szép, finom és lágy mozdulatait állítom szembe a város kaotikus és hektikus zűrzavarával -

így ír projektjéről a már világhírű fotós, Omar Robles, aki életében először ment el egészen Ázsiáig, hogy megvalósítsa tervét.

A képen: Brittany Cavaco

A képen: Jun Xia

És Hong Kong sem okoz csalódást: Robles képein a város nem szűnő elektromos rezgése elképesztő kontrasztba kerül a táncosok mozdulatainak tökéletes csöndjével. 

Mindent sokkal nagyobbnak és hangosabbnak érzékeltem, mint ahogyan az a valsóágban van. Ez a hihetetlen érzékszervi túlhajszoltság, amit átéltem, gyermeki kíváncsisággal töltött el. Mintha egy hatalmas játszóteret bámulnék, úgy éreztem magam. Ezért arra kértem a táncosokat, hogy bravúros mozdulatokat végezzenek a szürreális hátterek előtt.

Jessica Burrows

Jin Chen

Brittany Cavaco

Brittany Cavaco

Peggy Lai & Leung Chun Long

Jessica Burrows

Peggy Lai

Most már tényleg csak az a kérdés, mikor jön Robles Budapestre. Addig marad nekünk a többi fotója, itt