Ráadásul a háborús árvából sztárbalerinává lett Michaela DePrince életét viszi filmre. Azt, hogy DePrince életéből forgatókönyvet írtak, három éve tudja a sajtó, de a rendező kilétére csak most derült fény.

Michaela DePrince

 

Michaela De Prince életének története valóban vászonra való. Ahol született, Sierra Leonéban polgárháború dúlt. A felkelők megölték apját, nem sokkal ezután az éhezéstől és a láztól meghalt édesanyja is. A fiatal lány ráadásul egy olyan bőrbetegséggel született (vitiligo), ami miatt a bőre foltokban pigmenthiányossá válik, kifehéredik. Aki ilyen betegségben szenved, azt a helyiek elátkozottnak tartják. 

Az ördög gyermeke

Nagybátyja nem tudta vállalni, hogy nevelje és ott hagyta egy árvaházban. Ott megalázták és gyűlölték, rendszeresen bántalmazták. Így hívták: az ördög gyermeke. Egy napon Michaela észrevett egy szélben szálló magazint. A borítón egy gyönyörű balerina képe volt. Akkor eldöntötte, hogy ő is balerina lesz - ez adott neki erőt, hitet és célt. Nem sokkal később egy amerikai család adoptálta az árva lányt és így lett a nyolcadik gyerek abban a 11 gyerekes családban. 

Madonna/ Variety.com

Ezt a történetet találta meg Madonna, aki azt mondta, 

Nemcsak művészként, aktivistaként is megérintett ez a történet. A filmen keresztül a figyelmet a világ háborús árváira irányíthatjuk.

Az MGM filmstúdió a hírek szerint már 2015 óta készül a Taking Flight című film forgatására, alapja Michaela és nevelőanyja, Elaine DePrince memoárja, a Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina lesz. A film forgatókönyvét Camilla Blackett írja, producere Leslie Morgenstein, Elysa Koplovitz Dutton, Ben Pugh és Guy Oseary.

Madonnának, aki egyébként táncosként kezdte pályafutását, nem ez az első filmje: 2008-ban a Mocsok és bölcsesség című brit komédiával mutatkozott be rendezőként, majd három évvel később a W.E. című történelmi drámával állt a mozik közönsége elé. 

DePrince táncművészetét is dolgozta már fel film, a First Position című dokumentumfilm, 2012-ben. A balerina jelenleg a Holland Nemzeti Balett szólótáncosa.