Valóságos és képzelt karakterek, táncművészek és mesebeli lények: a Sylviában a valóságból álom, az álomból valóság kerekedik. De ki álmodja a lepkét? Az Optimum Solution ezúttal Seregi László egyik legnépszerűbb balettjéről készített filmet. 

Fotó: Nagy Attila és Pályi Zsófia

 

Tüneményes, jópofa balettkomédia, ami nagyon muzikális és tele van ötlettel –

Pongor Ildikó, a próbavezető balettmester így látja Seregi koreográfiáját, aminek történetéről itt írtunk már. Ráadásul Pongor szerint ez a darab "mindenkinek jutalomjáték", hiszen az öt főszereplőnek nemcsak táncolnia, de játszania is kell.

A főszereplőt, a visszafogott és szelíd Sylviát az egyik szereposztásban Melnik Tatiana alakítja. Akinek nem volt nehéz a színészi oldal, hiszen úgy érzi, hogy ez a történet róla is szól:

Ha van egy kis  szabadidőm, azt legszívesebben én is a balett teremben töltöm.

Leblanc Gergely eddig a Sylviáért reménytelenül epekedő, kicsit szerencsétlennek tetsző Amyntas volt, idén viszont már az igalmasabb, bonyolultabb jellemű Orion szerepében mutatja meg, hogy milyen, ha belébújik egy kis sötétség.

Seregi koreográfiája azt kéri a táncostól, hogy a lehető legtöbbet adjon bele a szerepébe saját jelleméből, tapasztalataiból. Ez teszi igazán szerethetővé és megunhatatlanná ezt a koreográfiát. 

Lenyűgöző volt már a folyamat is, ahogy készült. Seregi László gondolkodásmódját, munkamódszereit és a Sylvia keletkezését is láthatjuk filmen. Kiderül, hogyan dolgozik a zenével, a mozdulatokkal, a rá bízott táncművészekkel, hogyan tanít technikát, koreográfiát és könnyedséget. Seregi László munkáját őrzi ez a dokumentumfilm: