Van helye a télnek, van helye a hónak a télben és van helye a balettnak - a hóban? Mielőtt elbúcsúznánk a porcukorba bújtatott háztetőktől, íme a hét legszebb  hóban, fagyban, erkélyen, télen fotózott táncos kép. Mert a balerinák tütüben sem fáznak.

 

Megszoktuk őket talpig sminkben, mindig tökéletesre maszkolva, megszoktuk a szoros-szigorúra font kontyokat, a fantasztikus, hibátlan látványt. De milyen hatást kelt egy balerina máshol? Más környezetben? Még szebb vajon hóban-fagyban? A Balerina Projektben a fotográfus Dane Shitagi arra vállalkozott, hogy ne pusztán "munka közben" mutassa meg a táncost, hanem akkor és úgy, ahogy ő maga látszik, nem a szerepe. A projekt már 15 éve fut, sőt az első fotók 1994-ben készültek Honoluluban, csak a folytatásra kellett várni egy keveset. Az első kiválasztott balerina, Claire Unabla azóta egyike az USA legnépszerűbb topmodelljeinek. 

A hét legszebb fotó közé egy 2011-es felvételt választottunk, Anna Gerberichről. 

Pink Peonies, azaz Rach Parcel egy divatblogger és ékszerdizájner, Salt Lake City oravecznórája. Tanácsokat ad az életről ,a divatról, megmondja, mi a szép - és meg is mutatja. Például egy ismeretlen táncosnőt a Carlton Hotel előtt, hóesésben. Íme a hatodik legszebb.

A Photos of Old America jóvoltából a fotózás kezdetei sem maradnak ismeretlenek előttünk. A tél pedig akkor is érdekelte a táncosokat... Ötödik helyen.

Részekben az egész: a negyedik legszebb, innen.

Egy kis csalás történt a harmadikkal, a fotográfus megkímélte táncosát a hidegtől. Mégis, annyira kifejező a mozdulat, hogy nem fér kétség a helyéhez a legszebbek között. A "Ballerina" Eduardo Torres fotósorozata, aki korábban már a "Raw+Intimate" sorozat képeivel beírta magát a köztudatba.  A táncosokat testre simuló ruhában fotózta ezúttal a legkülönbözőbb helyeken. Emily Rattrayt ábrázolja a kép.

Második helyen a  sportmárka, Capezio egyik reklámfotója. Színház az egész világ.

Az első pedig a We Heart it projekt képe. Még egy utolsó kedves pillantás a télre.