Az elmúlt két hétben három tánccal kapcsolatos sztori kavarta fel a net értő - és kevésbé értő, de szerető - népét. Így költözik be a balett, a sztepptánc és a hip hop pillanatok alatt a ti mindennapjaitokba is! Egy beszólás, két videó.

Pennsylvania Balett, The Nutcracker

 

1. Az év első beszólása, tütüben

A Philadelphia Eagels egyik meccse után a rajongók finoman szólva elégedetlenek voltak az eredménnyel. Azt írták a csapat Fb-oldalára, hogy srácok, úgy játszottatok, mintha tütüt hordanátok. Na, nem kellett ennél több a Pennsylvania Balett társulatának, válaszolt.

Mit csinálnak, akik tütüt hordanak?

27-szer táncolják el A diótörőt 21 nap alatt. Többen közülük úgy, hogy nincs második szereposztás, így minden alkalommal ők vannak a színpadon. Senki nem jön segíteni, senki nem kér szünetet, ha elfáradnak az előadás alatt. Ha betegek, akkor is bemásznak valahogy a színházba, kicsit erősebben sminkelnek és még jobban mosolyognak. Ha mondjuk lesérülnek előadás alatt, úgy tesznek, mintha ez nem történt volna meg és táncolnak tovább. Aztán miután lemegy a függöny, foglalkoznak azzal a sérüléssel is. Néhányuknak pillanatnyi idejük van csak arra, hogy reagáljanak, ha más szerepbe, más pozícióba kerülnek hirtelen, mint amit betanultak. És teszik mindezt úgy, hogy a darab végén mindenki boldogan tapsol.

Ha az Eagles is tütüben játszana, akkor nem így végződött volna a meccs - állapítják meg finom szarkazmussal a balettművészek.

Az eredmény? 

A poszt megjelenésének napján 22 ezer lájk, 1100 komment és 13 ezer megosztás. 

2. Sztepp Wars!

Élnek köztünk olyanok is, akik nem Star Wars rajongók. Valószínűleg. Viszont mindenki mást elképeszt majd ez a videó (őket is): Sarah Reich így tiszteleg az Ébredő erő előtt. Külön öröm az arany flitteres overál.

3. Hip hop öltönyben

Egy tanár, aki nem savanyú, nem panaszkodik, nem ideges, hogy vége a téli szünetnek! Plusz pont jár azért, hogy matektanárként táncol így, sőt mi több, diákjaival együtt. Ron Clark szerint így is lehet. "Bet You Can’t Do It Like Me” - ki ne akarna ismét visszaülni a padba, ha így is lehet?