Már tavaly márciusban kiderült, hogy a Disney 2018-ban mutatja be A diótörő és az egérkirály filmre írt verzióját, de a teasert csak most dobták piacra. Eddig találgathattunk, hogy a legkedvesebb meséinket egész estés szuperprodukciókká alakító álomgyár vajon teret ad-e a balettnek is, most már biztosak lehetünk benne. A garancia pedig Misty Copeland és Szergej Polunyin.

Misty Copeland/ C:Gregg Delman

 

Ennek a történetnek is van egy sötét oldala - derül ki az előzetesből. Az alkotók ugyanis visszatértek az eredeti, E.T.A. Hoffmann által írt meséhez, amiben sokkal több a dráma, mint az abból írt népszerű Csajkovszkij-balettben. 

Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a munkának a Disneyvel és a csodálatos Lasse Hallströmmel - 

írta Copeland július végén az Instagramján, amikor bejelentette, hogy ő is csatlakozik a produkcióhoz.

A film Facebook-oldaláról

Clara (akit mi Marikaként ismerünk a hazai Diótörőből) minden vágya, hogy hozzájuthasson egy kulcshoz. Ahhoz a kulcshoz, ami egy csodálatos ajándékot rejtegető dobozt nyithat ki. Keresztapja szokásos éves karácsonyi fogadásán aztán egy aranyfonál elvezeti a kulcshoz, de Clara a keresés közben egy párhuzamos, csodálatos világba téved, ahol találkozik egy katonával, egy egérhadsereggel és a kormányzóval, aki három királyságon át vezeti: a Hópihék, a Virágok és az Édességek Földjén. A lánynak és a katonának viszont minden bátorságát össze kell szednie, hogy a gonosz Gyömbér Mama által uralt negyedik királyságban megszerezzék a kulcsot és épségben visszatérhessenek a valódi világba. 

A film Facebook-oldaláról

Misty Copeland, a fekete táncosnő alakítja majd a Balerina szerepét, párja pedig a "balett fenegyerekének" titulált Szergej Polunyin lesz. De a tánc nem ér véget: a két világhírű balettművész mellett Lil Buck is dolgozik a filmben, ő az Egérkirány szerepéhez tartozó koreográfiát készítette a hírek szerint.

A Disney produkcióban persze erős színészi alakításokra is számíthatunk: a főszerepben Mackenzie Foy, Drosselmayert Morgan Freeman, a gonosz Helen Mirren lesz, Stahlbaum tanácsos pedig Matthew MacFadyen.

Misty Copelandnek ez lesz az első alakítása színészként, bár producerként és az életéről szóló dokumentumfilm főszereplőjeként már debütált a filmvilágban is. 

És íme, a hivatalos trailer!