A táncban edződött, lágy ívűre izmosodott testeknél csak egy nagyobb szépség van, amikor ezek a testek más testeket formáznak. Fákat például. Vagy tüzet és vizet. A Design-Dautore online magazin ezúttal különleges fotókat és fotósokat mutatott be, táncművészetben ábrázolt természetet, hideg terekben egymásra kunkorodó testeket, egy-egy friss és izgalmas nézőpontot. 

 

Az Élet fája Projektet az A-Apollon koreai fotográfus csapat fejlesztette, s nemcsak a végeredményt, hanem a táncosfa felépülésének mozzanatait is megörökítették

Raimondo Chessa munkája ez a táncszobor, nem véletlenül látja tartóoszlopokban a világot, ő eredetileg építész, Genovában él.

Egy ballerina mindig kecses, mindig szelíd, erejét törékenységébe rejti. Vagy mégsem? A Design-Dautore szerkesztője fotósa veszélyesen közel merészkedett a spicc cipő orrához.

Tűz és víz. Ezúttal két "valódi" fotós, Richard Calmes és King Douglas kereste az elemeket.

Richard Calmes az USA egyik legkeresettebb táncfotósa, most jelent meg a könyve, amiben öt év táncfotóit gyűjtötte össze. Érdekes módon eredendően ő is építész. Vietnamból hazatérve gyorsan lediplomázott, aztán nem is nagyon foglalkozott a szakmájával, hiszen a hetvenes évektől már boldogan alkalmazták fotósként. Atléta volt, nyugtalan és olthatatlan vággyal keresi ezért a szép, harmonikus izomzatot. 

És a muffin-balerinák, ahogyan nézőként sosem láthatnánk. Mark Olich, a balett-fügő fotográfus alkotásai.

Maradva a tütünél, Christopher Peddecord. Peddecord nem építész, táncos. Koreográfus. Fotós. A Houston Balettben kapott klasszikus képzést, most Salt Lake City táncszínházában táncol és koreografál. 

Howard Schatz úgy láttatja a sokat használt talpakat, mintha arcok volnának - bennünk a múlt, minden megtett lépés, minden erőlködés és siker.

Schatz eredetileg szemész, sőt retina-specialista. És fotográfus. A kilencvenes évek óta állít ki, és hiába ívelt tudományos karrierje is magasra, hobbija lett a végül az élete. Számos kiállításon találkozhattunk képeivel, magángyűjtők is vadásznak rá, a legnagyobb magazinok foglalkoztatják. 

És lám, sok jó táncos kis dobozban is elfér.

Ha még többet szeretnél látni, itt keresd!