A Budapest Táncfesztivál legjobban várt produkciója Ladányi Andrea szerzői estje, a Divided Time.  A Kossuth-díjas balettművész azt firtatja, hogy mennyi múlt fér bele egy estébe, rámutatva kivételes pályafutásának legszebb és legfontosabb pillanataira. Premier október elsején a Nemzeti Táncszínházban.

Fotó: Nemzeti Táncszínház

 

Megosztott idő

Ladányi Andrea táncművész szerzői estjén hat kiemelkedő férfi táncművésszel osztja meg a Nemzeti Táncszínház Nagytermének színpadát. A férfiak hat különböző generáció tagjai: Ladányi partnereit a hetvenes, hatvanas, ötvenes, negyvenes, harmincas és a húszas korosztályból válogatta ki, egy a közös bennük, hogy mindannyian meghatározó szereplői a Kossuth-díjas művésznő eddigi pályafutásának.

Velük gondolkodik a mozgás, a színház és a művészetnyelvén arról, hogy mit jelent az idő, amit eltöltöttek – együtt és külön-külön. Arról "beszélgetnek" a tánc fizikai nyelvén, hogy amit most még jövőnek látunk, az is jelen lesz egyszer, egy olyan jelen, amit mi magunk formálunk valamilyenné. A művészet, a kreativitás, az alkotás pedig akkor is él majd, amikor mi már rég nem. Hogy nem fojthatja meg semmi – kezdettől fogva örök. 

Ladányi az R-beszélgetés legutóbbi adásában beszélt élete legfontosabb epizódjairól és arról, hogy hány percet tud kézen állni és spiccen szaladni: