Egy balettművész tudja csak igazán, milyen a backstage. Ha a balettművész a tánc mellett még remek fotós is, meg tudja mutatni azt, amit nézőként soha nem láthatnánk. Darian Volkova lenyűgöző képei a BoredPanda jóvoltából jutottak el a nagyvilághoz.

 

Szent Pétervárott minden megtalálható, ami művészet, de a város mindenek előtt - és mindenek felett - az orosz balettművészet bölcsője. Itt él Darian Volkova, az orosz balerina, aki "Soul in Feet" (Lélek a lábakban) projektjével már a legereddetibb táncfotográfusok közé is beírta a nevét.

Minden fotó: Darian Volkova / itt

Megadhatom a lehetőséget, hogy a balettet egy balerina szemén keresztül mutassam meg az embereknek. Nézőknént csak az egyik oldalát tapasztalhatod meg, a szépségét, a könnyedségét. De a balett nem csak ez a világ - nekem a balett az univerzum. 

Balerinaként a világot járja, de miközben próbál, nem hagyja felejti otthon fotós énjét sem.

Franciaországban próbáltam legutóbb. Lenyűgöző más országok művészeivel táncolni. Miközben egészen más iskolában nőnek fel, mégis közös a lelkük velünk. 

Fotósként statikus "szobrokat" alkot, táncművészként pedig életre kelti őket - Volkova olyannak látja magát mint Pygmalion Galateája. 

Még több fotó itt