Egy egészen különleges videóval zárta 2021-et a Harlemi Táncszínház. A balettművészek hétköznapi ruhában áttáncoltak a kiürült Harlemen (DTH). Egy kis ízelítő a napfényből!

Fotó: Dance Theater of Harlem/ My Modern Met

 

Az 1920-as évek óta Harlem a művészet és a zene egyik kiemelkedően fontos központja lett. A Dance Theatre of Harlem egy új előadásban, a Dancing Through Harlemben mutatja be New York városának vibráló energiáját. A Harlem Week és az African American Day Parade alkalmából készült videó nyolc maszkot viselő balett-táncost mutat be, amint kecsesen haladnak a város utcáin - zenei kísérőjük Bach egyik hegedűversenye.

A producerek Alexandra Hutchinson és Derek Brockington, a koreográfiáját pedig a Harlem's Dance Theatre vezető koreográfusa, Robert Garland készítette. A Dance Theatre of Harlem-et Arthur Mitchell és Karel Shook alapította 1969-ben, a polgárjogi mozgalom éveinek csúcspontján.

Mitchell volt a New York City Ballet első fekete szólíistája, és Martin Luther King 1968. április 4-i meggyilkolása ösztönözte saját társulata megalapítására. Hazájában, Harlemben kezdett balettet tanítani, ahol egy közösséget is működtet a különböző szociális háttérrel rendelkező táncosok támogatására. 

A cikk forrása itt.