Mozdulatokba öntve. Olga Kuraeva, a Bolsoj Balett Akadémia táncosa szerint a tánc nem filozófia, nem is egy munka, hanem az érzelmek kifejezésének technikája, útja. Kuraeva lenyűgöző fotóit Alexander Yakovlev készítette.

 

A balett olyan, mint egy kép. Én nem vagyok kép. A színház számomra a kapcsolódás önmagamhoz, nem tudok kimenni és táncolni, ha nincs bennem semmi. Ez nem pénzkeresés, a mindennapi gyakorlás nem olyan, mintha gyárban dolgoznál, nem vagyunk robotok. A balerinák gyakran ledarálják a feladatukat. Én nem nevezem magam balerinának. Én táncolok.

Olga Kuraeva jobban szereti a fotózást és a videókat a színházi munkánál, mert az objektívbe nézve könnyebben meg tudja mutatni azokat az érzelmeket, amit közölni akar - mondja el olvasóinak az Instagram Blogján.

Nem vagyok színésznő. Ha egy bizonyos érzelem nem fut át rajtam, nem tudom kifejezni táncon keresztül sem. Igazán nem is érdekel, hogy jól táncolok-e vagy sem. Az érdekel, hogy igazi maradjak.

Mi a kortárs balett Olga Kuraeva szerint? Hogyan improvizál, hogyan használja a balerina a testét a baletton kívül? Mindennél többet elárul róla ez a film.

Még több fotó pedig itt.