Ezt a mondatot az a balerina mondta ki, akit épp testének arányai miatt utasított el évekig a balett világa. Misty Copeland minden előítéleten és nehézségen átküzdötte magát, most pedig az American Ballet Theatre (ABT) vezető táncosa.

Fotó: Gregg Delman (Forrás: https://www.instagram.com/mistyonpointe/?hl=en)

 

És ismét megvádolták. Ezúttal azzal, hogy retusált kép van a róla szóló, Gregg Delman által készített könyvben, a Mistyben. A balerina ezért megmutatta az eredeti képet is.

Azt mondták, hogy nem jó a bőröm színe, túl izmos vagyok, túl "domború". A melleimet is túl nagynak találták. Engem viszont túl alacsonynak" -

Misty karrierje ezzel a kemény ítélettel kezdődött (ahogy arról már írtunk is itt). Éppen ezért nagyon érzékenyen is reagált, amikor azzal vádolták, hogy photoshoppal manipulálták a róla készült képek egyikét. Egész pontosan ezt.

Forrás: https://www.instagram.com/mistyonpointe/?hl=en

Ahogy a balerina a kamera felé fordul, a dereka hihetetlenül vékonnyá válik - ezt a részletet emelték ki a kritikusai. Misty viszont azt mondja, bármilyen nehezen elképzelhető, ez tényleg az ő dereka, és egy sor Instagramra feltöltött képpel bizonyította állítását.

Nagyon boldog vagyok Gregg Delman rólam szóló könyvére, mert éppen az a pozitív testkép árad belőle, amit én is népszerűsítek: az egészséges testé! Igaz, hogy belenyúltak a baloldali képbe, ha jól megnézitek, a dressz gyűrődéseit manipulálták, de nem a testemet! Boldog és büszke vagyok a testemre és soha nem hagynám, hogy megváltoztassák!

Szerintem az emberek nem pontosan értik, hogy mibe kerül egy balerina test megformálása... Napi nyolc órán keresztül dolgozunk érte, minden nap, amikor egy-egy darabot próbálunk. Amikor éppen évadon kívül vagyunk, akkor pedig más típusú tréningekkel is formáljuk magunkat. A balett technika okos és fantasztikus, erős és csodálatosan szép testet farag, olyan testet, ami önmagában is gyönyörű.

Misty fotóit nézve, ehhez a megállapításhoz nem is férhet kétség.

Fotók: Gregg Delman

Cikk forrása itt.