A nők már nem akarnak csontsoványak lenni, nem szeretnének a kifutók sztármodelljeire hasonlítani. A nők erős, tónusos testre vágynak - ezt állítja Misty Copeland. Az American Balett Theater mágikus kisugárzású csillaga ismét könyvet írt.

Fotó: Henry Leutwyler/ First Mistygram of 2016

 

A balerina teste

Hogyan táncold és edd magad karcsúbbá, erősebbé és kecsesebbé? Misty Copeland először átírta a klasszikus balett szépségideáljáról alkotott nézeteket, most pedig arra vállalkozott, hogy a hétköznapi nőket is arra bátorítsa, felejtsék el a kifutókon szaladgáló deszkákat, és vállalják saját kecses, izmos és valódi testüket.

Fotó: EgalDance

Misty szerint a változás már elkezdődött: a nők nem vágynak arra, hogy a modellekhez hasonlítsanak, de szeretnék megajándékozni magukat egy arányos, egészséges és jó tartású testtel. A fekete balerina pedig elárulja a titkait. Márciusban dobja piacra a Balerina teste (Ballerina Body: Dancing and Eating Your Way to a Leaner, Stronger, and More Graceful You) című könyvét, amihez már CD is társul, sőt hangoskönyv formátumban is kijön.

Ez Copeland első életmód- és egészségtémájú könyve, a korábbi saját karrierjének nehezített indulásáról szól. Ezen kívül egy fotókönyve is megjelent már, amit Gregg Delman fotóművésszel készített 2016-ban.

Fotók: Gregg Delman

Legújabb könyvében azt mutatja meg a nőknek, hogyan motiválják önmagukat egy egészségesebb életre, hogyan alakítsák át testüket, hogy karcsúbbak és hajlékonyabbak legyenek. Misty tanácsai alapján az olvasók lépésről lépésre változtathatnak az életmódjukon: a könyvben étkezési tanácsok és edzéstervek mellett sok-sok inspiráló mondatot is találhatnak majd.

Fotó: Regan Cameron/ Cosmopolitan

Misty sokat ír az egészséges zsírok fontosságáról, megosztja olvasóival a saját étkezési mintáit és edzésmódszerét. És persze arról is beszél, hogy sokszor eljön a pillanat, amikor az ember már szívesen feladná. De ő inkább abban segít, hogyan lendüljünk túl ezeken a holtpontokon. Ha nincs a közelben egy személyes tanácsadó vagy edző, Misty betöltheti ezt a szerepet. Végül is ki ne akarna pont a világ egyik legizgalmasabb balerinájától tanulni egy kicsit?