Harminc előadás és egy fesztivál: a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának hagyományos minikoncertje nyitja meg a Diótörő-fesztivált advent első vasárnapján a budapesti Erkel Színház előtt.

Fotó: Magyar Állami Operaház

 

A kezdet: december 1-je

A Diótörő-fesztivált advent első vasárnapján, december 1-jén 17 órakor a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának hagyományos minikoncertje nyitja meg, majd Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója méri ki az első forró italokat a lelkes színházrajongóknak.

És ha valaki a művészekkel szeretne találkozni, jó ha tudja, mikor ki mér!

A forralt bor árusításban ezt követően december 22-ig az esti előadások előtt egy órával idén is az Opera énekesei (Balga Gabriella, Boncsér Gergely, Gál Erika, Haja Zsolt, Irlanda Gergely, Horváth István, Kriszta Kinga, Kiss Tivadar, Megyesi Schwartz Lúcia, Szemera Zita, Rácz Rita, Szegedi Csaba, Szvétek László, Zavaros Eszter), balettművészei (Cheprasova Elizaveta, Kosyreva Diana, Felméry Lili, Ivanova-Skoblikova Sofia, Kim Minjung, Lagunov levgen, Leblanc Gergely, Lee Yourim, Melnik Tatiana, Oláh Zoltán, Pokhodnykh Ellina, Tanykpayeva Aliya, Timofeev Dmitry) és Medveczky Ádám karmester működnek közre.

Ének karácsonyig

Az énekszó karácsonyig kíséri az Opera ünnepi vásárát: az Erkel Színház oldalában felállított színpadon tizenkét estén amatőr kórusok lépnek fel az előadást megelőző félórában.

És egy Dió-szelfi

A család és a gyerekek számára adhatnak alkalmat egy-egy közös ünnepi fénykép elkészítésére A diótörő szereplőit megformázó statiszták, akik az előadások előtt ugyancsak megjelennek a forgatagban, de remek fotótémával szolgál a színház előtt feldíszített karácsonyfa, az előtérben felállított ember nagyságú Diótörő-bábu, illetve a Csajkovszkij-balett főszereplőinek figuráit magukba foglaló hirdetőoszlopok – írja az Opera közleményében.

A diótörő örök 

A diótörő Csajkovszkij zenéjével, Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreográfiájával, Oláh Gusztáv díszletei között és Rományi Nóra jelmezeivel az idei évadban minden korábbinál többször, összesen 30 alkalommal lesz látható a Magyar Nemzeti Balett előadásában, a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, az Opera Zenekar és az Opera Gyermekkarának közreműködésével.

Ahogy a karácsonyi jótékonykodás is

A december 15-i matinéelőadás az MKB Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésében 1800 belföldi és határon túli gyermek számára teremt lehetőséget, hogy megismerje a népszerű mesebalett csodálatos zenei és látványvilágával – adta hírül az Opera.