A klasszikus és kortárs balett elemeit vegyítő előadást tartják  a társulat egyik legsikeresebb produkciójának. Most a 2016-os budapesti előadást nézhetjük meg online a Szabad Tér Színház jóvoltából.

Szabad Tér Színház

Kép: Részlet az előadásból

 

Nem múlhat el évad Shakespeare legismertebb szerelmi történetének valamilyen adaptációja nélkül, még akkor sem, ha az évad nagyrészt elmarad. Ezt a tételt bizonyítja, hogy két hétig elérhetővé vált a Rómeó és Júlia a Monte-Carlo Balett előadásában.

A több mint kétórás előadást 2016-ban láthatta a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a nagyérdemű. Ezt a darabot Jean-Christophe Maillot koreográfusnak köszönhetjük,  aki Prokofjev jól ismert zeneművére készítette el különleges, letisztult verzióját.

A színház pedig Összefogás gálát szervez, erről Benkő Nóra igazgató beszélt a Fideliónak:

Ebben a szakmában biztosan nincsenek tartalékok. Nem tudja azt mondani a színész, a színházi szakember, hogy akkor kibírja a következő fél évet. Nem bírja ki. És bár most már szerencsére vannak olyan intézkedések, amelyek segítenek a számlás szabadúszóknak, nekik is csak akkor lesz bevételük, ha dolgoznak, ha mielőbb munkához jutnak. Lépnünk kellett tehát, hogy valamilyen módon megsegíthessük a nehéz helyzetbe került színészeket, előadóművészeket, színházi háttérdolgozókat. Azt gondoltuk a munkatársaimmal – és ebben a szakmából sokan megerősítettek minket –, hogy a közös válságból közösen jöhetünk ki. Itt csak az együtt gondolkodás visz bennünket előre, hogy megtaláljuk az egymás támogatásának leghatékonyabb formáit. Mi úgy tudunk segíteni, hogy minél több előadóművésznek fellépési helyet biztosítunk. Maguk találhatják ki, milyen kisebb produkcióval szeretnének megjelenni a gálaesten, amelynek teljes jegybevételét a fellépő művészek között osztjuk szét.