Nincs, és ezt a Hong Kong Balett új filmjében be is mutatja! A társulat egy rendhagyó videóval ünnepelte negyvenedik születésnapját. Most végre kiderül, mi köze van a balettnak az emojikhoz, a kosárlabdához és a rózsaszín oroszlánhoz...

Hong Kong Balett

 

A klasszikus technika csodálatosan mutat ebben a kortárs urbánus környezetben is, és a neonszínek szürrealitása csak még izgalmasabbá teszi a Hong Kong Balett születésnapi filmjét. A hírekből kiderül, hogy  a videót készítő Design Army a társulat teljes arculatát is újragondolja, ez a videó csak a kezdet volt.

A klipben egyaránt fontos a klasszikus tradíció és a popkultúra, a koreográfia és a kameramozgás, a humor és az művészi alázat. 

Hong Kong Balett

A cél egyértelműen az, hogy a balett eljusson azokhoz is, akik esetleg úgy gondolják, hogy a lassan csordogáló, romantikus történetek, a klasszikus balett technikára összpontosító nyelve nem nekik való. A Desig Army segít levetkőzni az előítéleteket, és megmutatja, mennyire élő, izgalmas, vibráló és könnyen befogadható a klasszika is.

A kreatív csapatot vezető Pum Lefebure ebben az interjúban elmondta, hogy a popkultúra ikonikus termékei azért kerültek bele a filmbe, hogy a videó üzenete szélesebb közönség számára is világos, érthető legyen. Pum Lefebure azt is elárulta, hogy a videót nyomasztóan esős időszakban forgatták. A férfi táncosok néha ölben vitték a balerinákat egyik forgatási helyszínről a másikra, hogy a spicc-cipőjük ne ázzon el. De ez a nagy szürkeség jól is jött, így született meg a háttér és a vattacukor színű épületek kontrasztja. 

Hong Kong Balett

És íme a film: kosárlabdával, nagymamákkal és rózsaszínű oroszlánnal. Feledhetetlen.

Fotók innen.