Idén is tarolt a Magyar Nemzeti Balettintézet csapata a bécsi VIBE nemzetközi versenyen, ezúttal egy arannyal, két ezüsttel és egy különdíjjal érkeztek meg Budapestre a fiatal balettnövendékek. 

A kép egy videoklip-forgatáson készült, forrás: Magyar Nemzeti Balettintézet FBoldal

 

Tavaly már írtunk róla, hogy milyen jelentős vesenynek számít a VIBE a leendő balettművészek életében, és 2018-as évben első versenyükön részt vevő kis balerinák hogyan készültek mestereik segítségével a megmérettetésre. 

Az idei - e tekintetben - VIBE-ra már "rutinosan" érkezett a magyar csapat a három mesternő Radina Dace, Vetési Adrienn és Kiss Eszter vezetésével. A legkisebbek a Csipkerózsikából táncoltak részleteket.

Kicsit belenéztem a többi versenyző előadásába, úgy éreztem, hogy nem fogok helyezést elérni, olyan erős volt a mezőny. Végiggondoljuk az egészet, aztán amikor kimegyünk, akkor már nem számított. –

mondta az Opera Cafénak Pákozdi Lilla Zsófia. Radina Dace tanítványa az izgalom ellenére elhozta a kategóriájának (klasszikus balett junior) első helyezését. A jövő tehetsége különdíjat pedig Pásztor Lili vitte el, aki szintén Radina Dace mesternő növendéke. Kortárs csoport junior 1. kategóriában ezüst érmet kaptak Vetési Adrienn balettmester tanítványai, akik egy modern koreográfiával kápráztatták el a bécsi zsűrit.