Már egy hónapot sem kell várni és a magyar nézők is láthatják Andrew Lloyd Webber viághírű musicaljének film adaptációját. A Macskák című filmmusical alkotói most egy új trailert dobtak a piacra.

cats musical andrew lloyd webber

 

A sztori egyszerű és szórakoztató: a minden évben megrendezésre kerülő Karmincák Bálján az összes macska előadja saját életének történetét. A macskák bőrébe világhírű színészek bújtak:  Taylor Swift, Idris Elba, Ian McKellen, Judi Dench, James Corden és az Oscar-díjas Jennifer Hudson.

„Érdekes élmény, ha az ember egész nap macska. Valamennyien macskaiskolába jártunk, ahol pantomimművészek tanították, hogyan kell macskaként viselkedni. Különböző szituációkat próbáltunk el a macskák mindennapjaiból, gyakoroltuk a mozgást meg a fura fintorokat”–

ezt még nyáron nyilatkozta a filmmel kapcsolatban Taylor Swift.

A filmmusical rendezője az Oscar-díjas Tom Hooper, aki A király beszéde és A nyomorultak c. filmeket is jegyzi. Koreográfusa pedig az amerikai Andy Blankenbuehler. 

A Macskák itthon

A Macskák igazi kultikus darabnak számít Budapesten is: 2018 márciusában ünnepelte preimerjének 35. évfordulóját, és akkor már több mint egymillió nézővel büszkélkedhetett. 1983-ban Seregi László koreográfiájával, Szirtes Tamás rendezésében mutatták be a Madách Színházban.