Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Készülnek a Macskák!

Már egy hónapot sem kell várni és a magyar nézők is láthatják Andrew Lloyd Webber viághírű musicaljének film adaptációját. A Macskák című filmmusical alkotói most egy új trailert dobtak a piacra.

cats musical andrew lloyd webber

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mindenkinek dacolnia kell a környezettel néha, hogy megvalósítsa az álmait. Mindenki tehetséges valamiben. Mindenki képes egy kicsit megváltoztatni a családját, a barátait, a környezetét, ha igazán fontos ügy mellett érvel. A Billy Elliot - a Musical három év után búcsúzott a magyar közönségtől az Erkel Színházban szeptember végén.

billy elliot - a Musical

Fotók: Nagy Attila, Berecz Valter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Aki nem adja fel az álmait

A Billy Elliot - a Musical több egy könnyed nyáresti programnál. A Billy Elliot igazi emberi hangon szólít meg, megmutat és átkeretez problémákat, motivál és segít dolgozni a saját rögzült előítéleteinken. Újra és újra másképp mutat rá arra, hogy nem a kishitűség viszi előre a világot. Sir Elton John és Lee Hall musicaljét a héten ismét az Erkel színpadán láthatjuk.

Billy Elliot - a Musical

Fotók a cikkben: Nagy Attila, Pályi Zsófia, Rákossy Péter

kommentek: 1

Tovább olvasom

A tavalyi premier sztárjaival, a gyerekszereplők között pedig új tehetségekkel látható ismét 22 előadásos nyári sorozatban a Billy Elliot – a Musical. Elton John és Lee Hall világhírű darabja június 30-tól július 16-is szerepel az Erkel Színház műsorán, hogy aztán augusztus 23. és 27. között további hat előadás vezesse fel az új évadot.

Az óriási nemzetközi sikernek örvendő – 4 Olivier- és 10 Tony-díjat is elnyert – zenés darab tavaly nyáron Szirtes Tamás non-replika változatában a magyar közönséget is egy csapásra meghódította. A Madách Színházat is igazgató, Kossuth- és Jászai-díjas rendező Stohl AndrásNémeth KristófTóth SándorBencze IlonaCsákányi EszterHűvösvölgyi IldikóAuksz ÉvaGallusz Nikolett és Ladinek Judit főszereplésével mutatta be a darabot, akik júliusban mind visszatérnek az Erkel színházban látható produkcióba. 

Billy Elliot  Elton John musical
Fotó: Pályi Zsófia 

A csaknem 200 művész összehangolt munkáját igénylő monumentális produkcióban idén nyáron öt új gyerekszereplőt is avat. Billyként Bakonyi Simon és Császár Benedek, Michael szerepében Halász DávidSerényi Misa és Császár Patrik debütál a produkcióban. Vizlendvai Áron a főszerepben, Borka Dávid és Gáspár Sámuel pedig Michaelként ismétel a tavalyi sorozat után, míg a tavaly Michaelt játszó Lukács Olivér idén már a címszerepet alakítja. Ugyancsak visszatér a tavalyi szereposztásból Kökény-Hámori Kamill és Pál Dániel Máté, mivel azonban ők már kinőttek Billy és Michael karakteréből, ezért idén magas fiúkként, kisebb szerepben láthatók.

Az új gyerekszereplők beállását ismét csaknem egyéves felkészítési időszak előzte meg. A Solymosi Tamás balettigazgató szakmai felügyelete mellett tavaly ősszel kiválogatott fiúk idén is klasszikus balett, sztepptánc, modern tánc, musicaltánc, színészmesterség, beszédtechnika, hangképzés, magánének kurzusokon sajátították el a produkcióhoz szükséges különleges tudást, végül a szerepekre Szirtes Tamás jóváhagyásával, májusban jelölték ki a szereplőket. A gyerekek felkészítése idén is Toldy Mária és számos más oktató, köztük a Madách Táncművészeti Iskola és Szakgimnázium tanárainak segítségével valósult meg. 

A három Oscar-díjra is jelölt Billy Elliot című film musicalváltozata is az eredeti alkotás történetére épül. Egy szegény sorba született tehetséges kisfiú küzdelmeit mutatja be, akinek családja hallani sem akar arról, hogy gyermekük az általuk ismeretlen terepre, a balettszínpadra lépjen. Az Opera vezetése azt reméli a népszerű musicaltől, hogy témája révén a klasszikus balett műfajára is ráirányítja a figyelmet, különösképp a felnövekvő generációkét. A hatalmas apparátussal megvalósuló produkcióban a Magyar Nemzeti Balett szólistái is közreműködnek.

A produkcióban közreműködő gyermekszólisták felkészítésében az Opera partnere a Madách Táncművészeti Iskola és a Magyar Táncművészeti Főiskola.

kommentek: 1

Tovább olvasom

HTML