Brandon Leffler mindent feláldozott azért, hogy táncművész legyen. Karrierje csúcsán pedig kénytelen volt mindent feladni, mert alkoholista lett. Most legfőbb missziója, hogy segítsen azoknak a táncművészeknek, akik addikciójukkal küzdenek.

Fotó: Liz Cooper, Courtesy Scott Appel Media

 

Sohasem ittam egy kortyot sem, soha nem dohányoztam. Mindenem a tánc volt, és mindent meg is tettem azért, hogy ebben a legjobb legyek –

Brandon Leffler élete akkor változott meg gyökeresen, amikor elérte, amire vágyott, bekerült a legnagyobb Broadway produkciókba. Az első Macskák-turnén pedig elindult a lejtőn, bár ez akkor nyilván nem látszott.

Estig nem dolgoztunk, aztán megcsinálod a showt és amikor vége van, tele vagy adrenalinnal. Fogalmad sincs, mit kezdj vele. És inkább átalakítod az életed, hajnalig bulizol, nappal alszol.

Leffler hajszolta a szerepeket, ahogy hajszolta saját magát is:

Rettenetesen egészségtelen életet kezdtem élni.

Amikor élete álomszerepét kapta meg a Moulin Rouge-ban, már csak pillanatok választották el attól, hogy visszavonhatatlanul megbukjon. 

Ez volt karrierem legmagasabb és legmélyebb pontja egyszerre. Ahogy elsodort a munka, úgy sodort tovább az addikció, nem volt megállás.

A végén pedig elveszítette az állását is. Ami segítette abban, hogy elkezdjen dolgozni a függőségével. Teljesen megváltoztatta az életét ez a sokk, de nem tovább csúszott, hanem felemelkedett, ma már újra színpadon van.

Ugyanakkor nem akarja eltagadni a múltat, sőt azt gondolja, ha beszél a veszélyekről, talán megmenthet másokat is. Mit tehet az, aki érzi, hogy nehezen boldogul a problémáival Leffler szerint? 

Keressen segítőket. A józanság megadja a lehetőséget, hogy nyitott maradjon az ember mások felé, hagyja, hogy segítsenek neki, és így sokkal könnyebb legyőzni a függőséget is.Nyilván nem tudsz visszamenni az időben és meg nem történtté tenni a múltat, de arra képes vagy, hogy ezzel a tapasztalattal a lehető legjobb irányba tereld az életed.